Kryptomainokset suurennuslasin alla Intiassa

Kryptomainokset suurennuslasin alla Intiassa

Advertising Standards Council of India (ASCI) keskustelee hallituksen kanssa kryptomainoksia koskevien ohjeiden tiukentamisesta asiakasriskin minimoimiseksi.

Kryptomainokset liekeissä

Intian johtavien kryptopörssien, kuten CoinDCX:n, WazirX:n, CoinSwitch Kuberin ja Zebpayn, markkinointiponnistelut eivät ole jääneet huomaamatta. Itse asiassa 1 kolmesta mainoksesta viimeisimmän T20 World Cupin aikana liittyi kryptovaluuttoihin. Intian kansalaiset ovat myös ilmaisseet vastenmielisyytensä näiden kryptofirmojen aggressiivista mainontatapaa kohtaan. LocalCirclen hiljattain tekemässä kyselyssä 76 prosenttia 56 000 vastaajasta ilmoitti haluavansa, että kryptoihin liittyvät mainokset televisiossa ja muissa tiedotusvälineissä keskeytetään, kunnes asianmukainen sääntelykehys on olemassa. Lisäksi suuri osa tästä 76 prosentista uskoo, että nämä mainokset eivät tuo tehokkaasti esiin kryptosijoituksiin liittyviä riskejä.

Suuntaviivat hallituksen valvonnassa

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman on Rajya Sabhassa käsitellyt harhaanjohtavia kryptomainoksia koskevia huolenaiheita.

Hän totesi seuraavaa:

Harhaanjohtavista mainoksista ja siitä, kiellämmekö ne – Advertising Standards Council of India (ASCI), joka sääntelee kaikkia mainoksia, heidän ohjeistuksiaan tutkitaan ja heidän sääntöjään tutkitaan, jotta voimme tarvittaessa ottaa jonkinlaisen kannan päätökseen siitä, miten aiomme käsitellä tätä.

Hän totesi myös, että keskus on tietoinen harhaanjohtavien mainosten aiheuttamista mahdollisista riskeistä, ja varoitti markkinoijia varovaisuudesta, kunnes sääntelykehys on luotu.

ASCI tekee yhteistyötä keskuksen kanssa

ASCI:n pääsihteerin Manisha Kapoorin mukaan neuvosto tutkii suuntaviivojen päivittämistä, jotta asiakkaat ymmärtäisivät täysin, että kryptotuotteet eivät ole laillisia maksuvälineitä, eivätkä heitä johdeta harhaan liioitelluilla voittoväitteillä.

Kapoor totesi:

Kryptomainontaa koskevista ASCI:n ohjeista käydään aktiivista keskustelua hallituksen ja muiden asiantuntijoiden kanssa, ja niillä pyritään ratkaisemaan kuluttajien etua koskevia kysymyksiä. ASCI:n nykyisissä ohjeissa edellytetään jo sinänsä, että mainosten on oltava rehellisiä eivätkä ne saa käyttää hyväkseen kuluttajien kokemuksen tai tiedon puutetta, ja tämä koskee mainoksia kaikissa kategorioissa, myös kryptotuotteita.

ASCI, joka on mainosten itsesääntelyviranomainen, ei esitä oikeudellisesti täytäntöönpanokelpoisia ohjeita. Sen sijaan mikä tahansa ohjeiden rikkominen katsotaan liittovaltion ohjeiden rikkomiseksi.

Vireillä oleva kryptolakiehdotus

Parlamentin harkitessa lakiehdotusta, joka saattaisi sulkea kaiken kryptotoiminnan maassa, monet pörssit, kuten CoinSwitch Kuber, WazirX, Bitbns, ovat toistaiseksi keskeyttäneet mainonnan. Arvioidut 50 miljoonaa rupiaa, jotka nämä pörssit käyttivät kryptomainoksiin T20 World Cupin aikana, ja useiden A-luokan julkkisten palkkaaminen brändilähettiläiksi ovat kuitenkin jo lisänneet hallituksen valvontaa tällä alalla.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisina, verotuksellisina, sijoituksellisina, rahoituksellisina tai muina neuvoina.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla. Lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
Uutislähde / news source: https://cryptodaily.co.uk/2021/12/crypto-ads-under-the-microscope-in-india