Korealainen lohkoketjupelien startup yritys Wemade on saavuttanut 5 miljardin dollarin markkina-arvon

Korealainen lohkoketjupelien startup yritys Wemade on saavuttanut 5 miljardin dollarin markkina-arvon

Wemade, korealainen lohkoketjupelaamista kehittävä startup-yritys, on saavuttanut 5 miljardin dollarin markkina-arvon, mikä on 400 prosentin nousu sen jälkeen, kun se lanseerasi MIR4:n, joka on ”Play to Earn” massiivinen moninpeliroolipeli (Massively Multiplayer Online Role Playing Game, MMORPG).

Startupin perustajana ja puheenjohtajana toimii Park Kwan-ho, ja se on lanseerannut vuosien varrella Mir-videopelisarjan. Se aloitti Mir-videopelisarjan julkaisemisen vuonna 2000, mutta siirtyi lohkoketjupohjaiseen pelimerkkitalouteen 26. elokuuta MIR4:n julkaisun myötä. Peli lanseerattiin 170 maassa 12 kielellä, ja sitä on ladattu yli miljoona kertaa Googlen Play Storesta. Pelin viimeaikaiset tulotiedot viittaavat 10 miljoonan dollarin kuukausittaiseen keskiarvoon. Ennen MIR4:ää Wemadein Mir-sarjalla oli jo 500 miljoonaa pelaajaa pelkästään Kiinassa.

Peli on myös cross-platform- ja cross-play-yhteensopiva, ja siitä on saatavilla versiot tärkeimmille käyttöjärjestelmille, kuten Windows 11:lle ja macOS:lle, mukaan lukien laitteet, joissa on Applen M1-sarja, joka perustuu ARM-piireihin. Parkin mukaan MIR4 ei ollut jotain täysin uutta sekä lohkoketju- että peliteollisuudelle, mutta toteuttamalla lohkoketjujen sulauttamisen MMORPG:iin, sen käyttäjille avautuu aivan uusi tapa kuvitella lohkoketjujen taloutta.

”Olemme käyttäneet lohkoketjua toteuttaaksemme järjestelmän, joka voisi tyydyttää käyttäjien tarpeita. Siksi se saa niin ilmiömäistä tukea käyttäjäkunnalta.” Park kertoo.

Pelissä on samankaltainen asetelma kuin vietnamilaisen startup-yrityksen Sky Mavisin villin suosion saavuttaneessa Axie Infinityssä ja hongkongilaisen startup-yrityksen Animoca Brandsin The Sandboxissa sekä Plant vs. Undeadissa, jotka ovat esimerkkejä pelattavista lohkoketjupeleistä, joissa käytetään NFT:tä ja ansaittavia pelinsisäisiä valuuttoja, jotka voidaan muuntaa kryptomarkkinoilla vaihdettaviksi eläviksi poleteiksi. Nämä pelit ja muut uudet pelit muodostavat krypto- ja lohkoketju-alan ”GameFi”-sektorin (leikittely termistä DeFi eli hajautettu rahoitus), ja ne ovat johtaneet joukkototeutukseen ja lisänneet tietoisuutta kryptoteknologian mahdollisuuksista suurille massoille.

MIR4:n pelin sisäinen valuutta, nimeltään ”Darksteel”, voidaan ”sulattaa” tai leimata DRACO-käyttötarkkuudeksi, jonka avulla pelin sisäistä hyödykettä voidaan myydä, ostaa ja säilyttää pelin ulkopuolella Wemix Platformin, Wemadein lohkoketjutytäryhtiön, rakentamassa XDRACO-ekosysteemissä. Vaihtoalusta tarjoaa myös ainutlaatuisen ”no loss” -panostusohjelman. Lisäksi, kun pelissä olevat hahmot saavuttavat tason 60 tai korkeamman, niitä voidaan myydä NFT:nä Wemix NFT Marketissa.

DRACO on tällä hetkellä arvoltaan 1,5237 dollaria WEMIXin kanssa paritetun arvon perusteella, kun taas WEMIXin arvo avoimilla markkinoilla on tällä hetkellä 13,05 dollaria, mikä on 0,2 dollaria enemmän kuin pelin julkaisun yhteydessä elokuussa. Token on saatavilla ZT:ssä, Gate.iossa, Bithumbissa, MEXC:ssä ja Korbitissa.

Koreassa pelijulkaisijat, kuten Netmarble, Nexon ja Smilegate, ovat tutkineet lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen integroimista peleihinsä, jotta verkkopelien markkinoitavuus ja kannattavuus laajenisi pelin sisäisen universumin ja pelaajakannan ulkopuolelle. Parkin mukaan näillä julkaisijoilla ”ei ollut niin vahvaa kannustinta ottaa tätä harppausta – tätä seikkailua – kuin me olimme valmiita tekemään”, mikä johti MIR4:n läpimurtomenestykseen ja ainutlaatuisuuteen. Wemadein vuoden 2021 kolmannen vuosineljänneksen tulos heijastaa tätä, sillä sen kirjoilla on 55 miljoonan dollarin liikevaihto, joka on kasvanut 167 prosenttia vuodesta 2021.

”Käyttäjillä on monenlaisia tarpeita ja erilaisia mieltymyksiä. Jotkut haluavat ansaita rahaa pelatessaan pelejä, kun taas toiset eivät halua sekoittaa rahan ansaitsemista siihen, mistä nauttii.” Park kertoi.

”Aluksi keskitymme rakentamaan tämän vauhdin varaan ja laajentamaan maantieteellisiä markkinoitamme MIR4:n lisäksi myös muille valmisteilla oleville peleille”, Park väittää ja vihjaa pelinkehitysstudion valikoimassa olevien uusien pelien julkaisuun: MIR M, joka on mobiilioptimoitu versio pelistä, AbyssRium, Dark Eden, Rise of Stars ja Yulgang. Kaikki nämä pelit ovat lohkoketjupohjaisia ja toimivat samalla token-taloudella, joka on esitelty maailmanlaajuiselle yleisölle MIR4:n myötä.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/11/korean-blockchain-game-startup-wemade-reaches-5-billion-market-cap