Komediaräppäri ja aviomies pidätettiin vuoden 2016 Bitfinex-hakkeroinnin vuoksi

Komediaräppäri ja aviomies pidätettiin vuoden 2016 Bitfinex-hakkeroinnin vuoksi

Newyorkilainen pariskunta pidätettiin rahanpesusta ja varkaudesta syytettynä vuonna 2016 tapahtuneesta kryptopörssi Bitfinexin hakkeroinnista jossa varastettiin noin 4,5 miljardia dollaria.

BTC talteen, pidätyksiä tehty

Oikeusministeriön julkaisemassa lausunnossa paljastui, että kaksi henkilöä pidätettiin epäillystä salaliitosta jonka tarkoituksena oli pestä 4,5 miljardin dollarin arvosta kryptovaluuttaa, joka varastettiin kryptopörssi Bitfinexistä vuonna 2016. Aviopari Ilya ”Dutch” Lichtenstein ja Heather Morgan saapuvat oikeuteen kello 15.00 itäistä aikaa (ET) New Yorkissa. Lainvalvontaviranomaiset ovat saaneet takaisin noin 3,6 miljardin dollarin arvosta varastettua kryptoa, joka liittyy hakkerointiin.

Oikeusministeriö jahtaa rahanpesijäpariskuntaa.

Vuonna 2016 hakkerit varastivat noin 120 000 BTC:tä, jonka arvo oli tuolloin noin 60 miljoonaa dollaria ja joka oli lähes kuudesosa kryptovaluutan silloisesta kokonaiskaupankäyntimäärästä. Tämän päivän kurssien mukaan varastetun krypton arvo on lähes 4,5 miljardia dollaria. Oikeusministeriö ei kuitenkaan onnistunut saamaan koko summaa takaisin. Sen sijaan he takavarikoivat noin 94 000 BTC:tä, joiden arvo on nykyään 3,6 miljardia dollaria. Oikeusministeriö antaa myös vahvasti ymmärtää, että pariskunta oli alkuperäiset varkauteen osallistuneet hakkerit. Se ei kuitenkaan ole esittänyt mitään lopullisia väitteitä samasta asiasta.

Apulaisoikeusministeri Lisa O. Monacon mukaan pidätykset ja varojen takaisinperintä osoittavat, että kryptovaluutta ei ehkä olekaan se turvasatama, jota verkkorikolliset ovat toivoneet. Hän totesi,

Yrittäessään turhaan säilyttää digitaalisen anonymiteettinsä syytetyt pesivät varastettuja varoja kryptovaluuttatransaktioiden labyrintin kautta. Lainvalvontaviranomaisten huolellisen työn ansiosta osasto osoitti jälleen kerran, miten se voi ja aikoo seurata rahaa, olipa se missä muodossa tahansa.

Mitä se tarkoittaa markkinoiden kannalta?

Kun uutiset takaisin saaduista bitcoineista levisivät, spekuloitiin riittävästi, että tämä voisi laukaista laskun tai nousun markkinoilla. Pääomasijoittaja Joseph Youngin mukaan lopputulos on kuitenkin paljon vivahteikkaampi eikä niin suoraviivainen. Hän väitti myös, että monien tekijöiden, kuten Bitfinexin pitkällisen oikeusprosessin, vuoksi sillä ei todennäköisesti olisi havaittavaa vaikutusta markkinoihin.

Hän twiittasi,

Tärkeitä kohtia:

– Jos bitcoinit myydään, ne myydään vähitellen. (160 miljoonaa dollaria kuukaudessa 18 kuukauden ajan.)
– Milloin nämä varat tulisivat markkinoille, on epäselvää.
– Hakkeroinnin selviäminen on kryptoille positiivinen uutinen
– Odotettavissa pitkä oikeusprosessi varojen takaisin saamiseksi.


…Milloin tämä tapahtuisi, on siis täysin epävarmaa. Tuona aikana markkinat todennäköisemmin lisäävät määrän Bitcoinin arvoon. 160 miljoonaa dollaria kuukaudessa Bitcoinille ei todellakaan ole paljon.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/02/comedy-rapper-and-husband-arrested-for-2016-bitfinex-hack