Kolumbian uusi presidentti on Bitcoin-myönteinen

Kolumbian uusi presidentti on Bitcoin-myönteinen

Etelä-Amerikan maa on valinnut Bitcoin-myönteisen presidentin, joka on puheissaan voimakkaasti suosinut digitaalista valuuttaa.

Bitcoin-myönteinen presidentti tulossa valtaan

Valittu presidentti Gustavo Petro, joka astuu valtaan 7. elokuuta 2022, on aina puhunut hyvin ylistävästi Bitcoinista ja kryptovaluutoista yleensä, mikä osoittaa, että hän todella uskoo näiden digitaalisten varojen voimaan. Hänen Bitcoin-myönteiset twiittinsä ennen hänen kampanja-aikaansa ovat nousseet uudelleen esiin hänen valintansa jälkeen. Eräässä twiitissä vuodelta 2017 lukee,

”Bitcoin poistaa liikkeeseenlaskuvallan valtioilta ja valuutan seigniorage-oikeuden pankeilta. Se on yhteisövaluutta, joka perustuu niiden luottamukseen, jotka suorittavat liiketoimia sen kanssa, koska se perustuu lohkoketjuun, luottamus mitataan ja se kasvaa, siksi sen vahvuus.”

Presidentti Gustavo Petro

Kolumbian kryptokauppa on jo nyt yksi Etelä-Amerikan aktiivisimmista, mikä on innoittanut suuria kryptopörssejä, kuten Bitso, käynnistämään Kolumbian sivuliikkeensä. Kultaisen saappaan voittanut kolumbialainen jalkapallolegenda James Rodriguez on myös lanseerannut oman kryptovaluutan.

Raakaöljystä uusiutuvaan energiaan

Kolumbian ensimmäisenä vasemmistolaisena presidenttinä Bitcoin oli vahvasti esillä Petron kampanjassa. Monet asiantuntijat uskovat, että juuri se kallistui vaaleissa hänen edukseen, sillä hänen puheensa vetosivat erityisesti nuorempaan sukupolveen, joka on kasvanut köyhyydessä. Tällä hetkellä öljy on maan ykkösvientituote, ja Kolumbia kuuluu Latinalaisen Amerikan suurimpiin raakaöljyn tuottajiin.

Petro on luvannut lopettaa uudet öljynetsinnät ja uusien laajamittaisten avolouhosten rakentamisen. Lyhyesti sanottuna hän toivoo lopettavansa Kolumbian erittäin öljyriippuvaisen talouden ja siirtyvänsä enemmän uusiutuvaan energiaan.

El Salvadorin innoittamana

Vuonna 2021 toisesta Latinalaisen Amerikan maasta, El Salvadorista, tuli maailman ensimmäinen maa, joka hyväksyi BTC:n virallisesti valuuttana. Petro arvosti tätä siirtoa suuresti ja ehdotti saman toistamista Kolumbialle. Pian BTC:n laillistamisen jälkeen Salvadorin presidentti Nayib Bukele oli ilmoittanut hyödyntävänsä maan tulivuoria uusiutuvan geotermisen energian hankkimiseksi Bitcoinin lisääntyvän kaivostoiminnan voimanlähteenä. Vastauksena tähän strategiaan Petro ehdotti, että Kolumbian pitäisi siirtyä myös Bitcoinin louhimiseen kokaiinin tuottamisen sijaan. (Tällä hetkellä Kolumbia on maailman suurin kokaiinintuottaja).

Petro puhui wayú-yhteisöjen, Cesarin alueen hiilityöläisten ja Kolumbian Tyynenmeren rannikon mustien yhteisöjen voimaannuttamisesta uusiutuvalla energialla (esim. hydrotermisellä), joka voitaisiin sitten kanavoida Bitcoinin louhintaan.

”Mitä jos Tyynenmeren rannikko hyödyntäisi läntisten vuorten jokien jyrkkiä putouksia tuottaakseen kaiken rannikon energian ja korvatakseen kokaiinin kryptovaluuttojen energialla? Kryptovaluutta on puhdasta tietoa ja siten energiaa.”

Presidentti Gustavo Petro

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/06/colombia-s-new-president-is-pro-btc