Kiinan McDonald’s julkaisee ”Big Mac” NFT:n

Kiinan McDonald’s julkaisee ”Big Mac” NFT:n

McDonald’s China, vuonna 1940 perustetun amerikkalaisen monikansallisen pikaruokayhtiön kiinalainen sivuliike, on ilmoittanut julkaisevansa ensimmäisen NFT:nsä, ”Big Mac Cuben”.

NFT-malliston julkaisu ajoittuu samaan aikaan, kun McDonald’s China viettää 31-vuotisjuhlaa siitä, kun se tuli Manner-Kiinan markkinoille. Lehdistötiedotteen mukaan McDonald’s China avaa myös virallisesti uuden pääkonttorirakennuksensa Shanghaissa, jonka muotoilu innoitti NFT-taiteen luomiseen.

Big Mac Cube NFT on ensimmäinen pisara 188 keräilykuvataideteoksen sarjassa, jotka julkaistaan rajoitetusti lahjoina työntekijöille ja franchising-asiakkaille. Big Mac Cube on muodostettu ”kolmiulotteiseksi dynaamiseksi digitaaliseksi luovaksi teokseksi, joka on saanut inspiraationsa McDonald’sin brändihengestä” sekä uuden pääkonttorin vastavalmistuneen rakennuksen muodosta, ja se ammentaa itse rakenteesta, ja muotoilua edustavat yhtiön tunnusvärit: punainen, oranssi ja keltainen.

”McDonald’s on nuori ja trendikäs brändi, joka on aina kiinnittänyt huomiota muotivirtauksiin ja huipputeknologiaan”

McDonald’sin Kiinan toimitusjohtaja Zhang Jiaying

Lehdistötiedotteen mukaan pikaruokayhtiö suunnitteli nämä NFT:t myös yrityksen viiden arvon pohjalta, joilla yhtiö suuntaa itseään: palvelu, suvaitsevaisuus, rehellisyys, yhteisöllisyys ja perhe; sekä kolmen avainsanan pohjalta: rakkaus, teknologia ja trendi. Avainsanat ja arvojen kehotukset NFT:tä varten luotiin ja suunniteltiin siten, että niistä muodostui kahdeksan kolmiulotteista kohtausta, jotka yhdistettiin uuden pääkonttorin rakenteen muotoon, jolloin syntyi ”iso ei mitään”.

”McDonald’s Kiinan uusi pääkonttorirakennus on McDonald’s Kiinan aivan uusi kehitys. Virstanpylväät. Tällä erityisellä hetkellä käytämme NFT:n muotoa kertoaksemme McDonald’sin innovaatiosta, digitalisaatiosta ja trenditaiteesta työntekijöille ja kuluttajille.” Jiaying toteaa NFT:iden taustalla olevasta inspiraatiosta.

McDonald’sin ensimmäinen NFT:t ovat seurausta siitä, että muut pikaruokaketjut ja suositut franchising-yhtiöt ovat lähteneet mukaan NFT-peliin: Taco Bell, Burger King ja jopa Budweiser ovat julkaisseet omat NFT:t.

Taco Bellin ”NFTacoBells” lanseerattiin viime maaliskuussa, ja 25 kappaletta myytiin loppuun Rariblessa alle 30 minuutissa. Burger Kingin NFT-kampanja käynnistyi Sweetin, NFT-alustan, julkaistua ”Keep It Real Meals” -aloitteensa QR-koodeina yli kuudessa miljoonassa ateriarasiassa koko ketjussa. QR-koodit avaavat digitaalisen keräilyesineen, joka puolestaan voi avata bonus-NFT:tä.

Viime kuussa CryptoDaily kertoi, että McDonald’sista tuli käytännössä ensimmäinen suuri pikaruokaravintola, joka hyväksyy Bitcoinin maksuvaihtoehtona, koska El Salvadorin Bitcoin-laki toteutti tämän politiikan.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/McDonalds-China-Releases-Its-First-Ever-Big-Mac-NFT