Kiinan keskuspankin virkamiehen mukaan Bitcoin ja kryptovaluutat uhkaavat taloudellista turvallisuutta

Kiinan keskuspankin virkamiehen mukaan Bitcoin ja kryptovaluutat uhkaavat taloudellista turvallisuutta

Kiinan keskuspankin varapääjohtaja Fan Yifei totesi tänä aamuna pidetyssä valtionneuvoston tiedotustilaisuudessa, että Bitcoin ja ”stablecoins” ovat spekulatiivisia ja että ne uhkaavat taloudellista turvallisuutta ja sosiaalista vakautta. Hän kertoi myös, miten digitaalista Juania pilotoidaan.

Stablecoin on yleistermi erikoislaatuisille kryptovaluutoille, joiden arvo pyritään pitämään mahdollisimman lähellä yhtä dollaria. Paras esimerkki stablecoin-kategorian kryptovaluutasta on paljon kohua aiheuttanut Tether Lähde: https://bitcoinkeskus.com/opas-mika-on-stablecoin/

Valtioneuvoston poliittisen tiedotustilaisuuden aikana AFP:n toimittaja kysyi Fan Yifeiltä, mitä keskuspankki tekee virtuaalivaluuttaspekulaation suhteen. Yifei vastasi, että tämäntyyppisten digitaalisten valuuttojen ”tyypillisiä edustajia” olivat Bitcoin ja niin sanotut ”stablecoins”.

”Näistä valuutoista on tullut oma spekulatiivinen välineensä. Kun näin tapahtuu markkinoilla, syntyy myös potentiaalisia riskejä, jotka uhkaavat taloudellista turvallisuutta ja sosiaalista vakautta. Samalla siitä on tullut myös maksuväline joihinkin rahanpesun ja laittoman taloudellisen toiminnan muotoihin.”

Kiinan keskuspankin varapääjohtaja Fan Yifei

Hän toisti, että erityisesti ”stablecoinit” voivat mahdollisesti tuoda riskejä ja haasteita kansainväliseen valuuttajärjestelmään. Hän myönsi, että pankki on huolissaan tästä ja että se on jo ryhtynyt joihinkin toimenpiteisiin.

Hän sanoi, että keskuspankki jatkaa yksityisten digitaalisten valuuttojen tutkimista ja tarkkailua, mutta samaan aikaan pankki edistää ja kehittää tarmokkaasti omaa keskuspankin digitaalista valuuttaa (CBDC).

Hän huomautti, että CBDC:t voidaan jakaa kahteen tyyppiin: toinen on ”tukkukeskuspankkivaluutta”, jota liikepankit ja muut institutionaaliset yksiköt käyttävät suurten arvojen maksamiseen. Toinen tyyppi on vähittäisvaluutta, jota suuri yleisö käyttää jokapäiväisissä liiketoimissa.

Yufei myönsi, että pankki oli huolissaan siitä, että vähittäiskaupan CBDC-rahoilla saattaisi olla kielteisiä vaikutuksia rahoitusjärjestelmään, olipa kyse sitten ”rahoitusvälityksen katkeamisesta”, rahapolitiikan heikkenemisestä.

Hän totesi, että hänen pankkinsa on parhaillaan ”pilotoimassa” digitaalista Juania ja että tämän ohjelman soveltamisala laajenee edelleen. Hän sanoi, että ohjelman testivaiheessa on nyt kymmenen miljoonaa käyttäjää.

Hän sanoi, että seuraava kokeilu tapahtuisi Pekingin talviolympialaisten aikana.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/Chinese-central-bank-says-Bitcoin-stablecoins-threaten-financial-security