Kiinalainen Bitcoin-louhintateho katosi yhdessä yössä

Kiinalainen Bitcoin-louhintateho katosi yhdessä yössä

Cambridgen Centre for Alternative Finance (CCAF) -laitoksen tutkimuksen mukaan Kiinan louhintateho katosi yhdessä yössä kun pakkokeinot otettiin käyttöön. Se osoittaa myös, että Kiinan osuus maailmanlaajuisesta Bitcoin-louhinnasta on ollut laskussa vuodesta 2019 lähtien.

BBC:n tänään julkaisemasta artikkelista käy ilmi, että ”Bitcoin-louhinta on muuttamassa” Kiinan hallituksen tekemien pakkokeinojen jälkeen. Siinä kerrotaan, että Kiinan osuus louhinnasta on laskenut vuoden 2019 syyskuun 75,5 prosentista 46 prosenttiin tämän vuoden huhtikuussa. Viimeaikoina lisääntyneet muutot Kiinan eri maakunnista tekevät nyt tuosta luvusta paljon pienemmän.

Uusien bitcoinien luomiseen kuluu merkittävä määrä energiaa laskentatehon muodossa, joka puolestaan ruokkii valtavia määriä sähköä. CCAF Bitcoin Electricity Consumption Index -indeksin mukaan Bitcoin-louhinnan sähkönkulutus on lähes yhtä suuri kuin Kolumbian vuosittain käyttämä sähkönkulutus.

CCAF:n tiedot korostavat sitä, että Bitcoin-louhinta oli Kiinassa laskusuunnassa jo paljon ennen viime kesäkuussa tapahtunutta voimakasta tiukennusta. Viranomaiset määräsivät pankkeja ja maksualustoja lopettamaan kryptovaluuttatransaktioiden tukemisen.

Kun tämä määräys oli pantu täytäntöön, se johti siihen, että jo ennestään laskeva bitcoin-louhintateho ”katosi yhdessä yössä, mikä viittaa siihen, että louhijat ja heidän laitteensa ovat liikkeellä”.

Näyttäisi siltä, että nämä louhijat ovat erittäin liikkuvaisia. The attack of the 50 foot blockchain -kirjan kirjoittaja David Gerard totesikin:

Louhijat pakkaavat laivakontteihin louhintalaitteita, joten ne ovat käytännössä liikkuvia tietokonekeskuksia, ja nyt ne yritetään kuljettaa pois Kiinasta.

David Gerard

Yksi BBC:n artikkelissa korostettu paikka, jossa bitcoinin louhinta on lähes kuusinkertaistunut, on Kazakstan. Siellä kaivostoiminnan energialähteenä käytetään kuitenkin pääasiassa hiiltä, joka on ilmeisesti hyvin likainen energialähde.

Kazakstan on nyt kolmantena eniten bitcoineja louhivien maiden listalla Yhdysvaltojen jälkeen, joka on lisännyt merkittävästi osuuttaan bitcoinin louhinnasta noin 16,8 prosenttiin.

Celsius Network ilmoitti hiljattain yli 200 miljoonan dollarin investoinnista Bitcoin-louhintaan Pohjois-Amerikassa. Sijoitus tekee yhtiöstä yhden suurimmista bitcoin-kaivostoimintaan sijoittavista yhtiöistä Yhdysvalloissa, ja Celsius on sanonut, että sen sijoitus kohdistuu kaivostoimintaan, joka käyttää vain 100-prosenttisesti uusiutuvia ja vihreitä resursseja.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/Chinese-Bitcoin-mining-power-disappears-overnight