Kiina sulkee ohjelmistoyrityksen jota epäillään kryptovaluuttakaupasta

Kiina sulkee ohjelmistoyrityksen jota epäillään kryptovaluuttakaupasta

Kiinan tiukkojen säädösten perusteella, jotka estävät paikallisia yrityksiä toimimasta suoraan kryptovaluuttoihin liittyvien yhteisöjen kanssa, hallitus on lopettanut Pekingissä toimivan ohjelmistovalmistajan, jonka epäillään liittyvän kryptovaluuttakauppaan.

Reuters julkaisi tänään lyhyen artikkelin, jonka mukaan Kiinan keskuspankki oli määrännyt välittömästi suljettavaksi pekingiläisen ohjelmistoyrityksen, jota se syytti osallisuudesta kryptovaluuttakauppaan.

Kiinan viranomaiset itse antoivat lausunnon, jossa määräsivät kyseisen yrityksen, Beijing Qudao Cultural Development Co Ltd:n, keskeyttämään toimintansa. Lisäksi se ilmoitti, että yrityksen verkkosivut oli poistettu.

Viranomaisten lausunnossa korostettiin myös Kiinan keskuspankin kielteistä suhtautumista kryptovaluuttoihin. Se toisti määräyksen, jonka mukaan minkään yrityksen ei pitäisi olla suoraan tekemisissä kryptoihin liittyvien yhteisöjen kanssa.

Tämä toimenpide on viimeisin Kiinan viranomaisten pitkään jatkuneessa kryptovaluuttoihin liittyvässä kurinpidossa. Toukokuussa hallitus antoi lausunnon päättäväisyydestään tiukentaa krypton sääntelyä.

Kesäkuussa Kiinan keskuspankki ilmoitti, että se sulkee niiden asiakkaiden tilit, joiden epäillään harjoittavan kryptoihin liittyvää toimintaa, kuten kaupankäyntiä.

Bitcoinin louhintatoiminta Kiinassa on kärsinyt vakavasti. Monet louhijat ovat joutuneet lopettamaan toimintansa, ja jotkut ovat päättäneet siirtää toimintansa ulkomaille. Toisille on annettu vuoden loppuun asti aikaa lopettaa toiminta.

Kaikki tämä Kiinasta tuleva huolimattomuus on saanut Bitcoinin hinnan puolittumaan huhtikuun huippulukemiinsa verrattuna. Myös kiinalaisten louhijoiden koneiden sammuttaminen on johtanut Bitcoinin hashraten massiiviseen laskuun. Bitcoin verkko on pysynyt koskemattomana hashraten suuresta pudotuksesta huolimatta.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/China-closes-down-software-manufacturer-crypto-ties