Kiina kieltämässä NFT:t?

Kiina kieltämässä NFT:t?

Kiina on laajentanut digitaalisiin valuuttoihin ja omaisuuseriin kohdistuvia toimiaan. Kiellettyään kryptovaluutat kokonaan Kiinassa paikalliset viranomaiset ovat kääntäneet huomionsa Non-Fungible Tokens eli NFT:iin.

Kiinassa julkaistujen raporttien ja kiinalaistoimittaja Colin Wun mukaan kryptovaluuttojen jälkeen Kiinan viranomaiset aikovat kiinnittää huomionsa NFT:itä koskevaan sääntelykehykseen ja vahvistaa kaikkien NFT-markkinoiden valvontaa.

NFT:n rajoittaminen

Kiinan viimeisimmässä tiukennuksessa Kiinan viranomaiset rajoittivat NFT:t digitaalisiksi keräilyesineiksi ja kielsivät niiden kaupittelun voiton tavoittelemiseksi, mikä käytännössä kielsi NFT:t osana hajautettua liiketoimintaa. Kiinalaistoimittaja Colin Wu valotti, mitä Kiinan sääntelyviranomaiset aikovat tehdä NFT:iden suhteen, julkaisemalla twiitin, jossa todetaan seuraavaa.

”Kiinan sääntelyviranomaiset vahvistavat NFT:iden valvontaa ja ovat haastatelleet suuria internet-yhtiöitä. NFT:tä ei saa enää käyttää, vaan ne ovat digitaalisia keräilyesineitä.”

NFT-yhtiöt vastustavat

Viranomaiset ja Kiinan sääntelyviranomaiset ovat myös haastatelleet useita tunnettuja internet-yhtiöitä. Tällä pyrittiin varmistamaan, että NFT:tä ei käytetä muuhun kuin digitaalisiin keräilyesineisiin.

Kiinan NFT-ala kuitenkin puskee vastaan, ja yritykset jatkavat NFT-kauppapaikkojen perustamista. Useat maailmanlaajuiset kaupalliset toimijat, kuten McDonald’s, ovat myös tulossa NFT-markkinoille lähes piittaamatta Kiinan viranomaisten painostuksesta.

”Kiinalaiset internet-yritykset ovat kuitenkin aktiivisesti tulossa NFT-alan markkinoille. Tencent ja Alibaba ovat molemmat avanneet NFT-kaupankäyntialustoja… McDonald’s China ja DHL China ovat juuri julkaisseet ensimmäiset NFT:t.”

McDonald’sin NFT

McDonald’s China, amerikkalaisen monikansallisen pikaruokajätin kiinalainen tytäryhtiö, on ilmoittanut tiedotteessaan, että se julkaisee ensimmäisen NFT:nsä. NFT, joka tunnetaan nimellä ”Big Mac Cube”, perustuu yhteen pikaruokajätin suosituimmista voileivistä Kiinassa.

NFT merkitsee McDonald Kiinan 31-vuotispäivää sen jälkeen, kun se tuli Kiinan markkinoille, ja se on osa 188 NFT-keräilykappaleen sarjaa, joka julkaistaan franchising-asiakkaille ja työntekijöille rajoitetun erän lahjoina.

”McDonald’s on nuori ja trendikäs brändi, joka on aina kiinnittänyt huomiota muotivirtauksiin ja huipputeknologiaan.”

McDonald’s Kiina avaa myös virallisesti uuden pääkonttorinsa Shanghaissa, ja uuden rakennuksen muotoilu on saanut inspiraationsa NFT-taideteoksesta.

”McDonald’s Kiinan uusi pääkonttorirakennus on McDonald’s Kiinan aivan uusi kehitysaskel. Virstanpylväitä. Tällä erityisellä hetkellä käytämme NFT:n muotoa jakamaan McDonald’sin innovaatiota, digitalisaatiota ja trenditaidetta työntekijöiden ja kuluttajien kanssa.”

McDonald’sin painostus

Samalla kun Kiinan viranomaiset ovat McDonald’sin Kiinan NFT-hankkeen perässä, ne odottavat myös, että yhtiö helpottaa Kiinan keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) edistämistä laajentamalla digitaalisen juanin käyttötapoja kaikissa ketjuissaan Kiinassa. Kiinan hallitus aikoo poistaa kryptovaluutat alueeltaan kokonaan ja korvata ne keskitetyllä digitaalisella juanilla.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/After-Cryptocurrencies-China-Cracks-The-Whip-On-NFTs