Keski-Afrikan tasavalta hyväksyy Bitcoin laillisena maksuvälineenä

Keski-Afrikan tasavalta hyväksyy Bitcoin laillisena maksuvälineenä

El Salvadorin jalanjäljissä Keski-Afrikan tasavalta on hyväksynyt lakiehdotuksen, joka laillistaa Bitcoinin hyväksyttäväksi maksuvälineeksi maassa.

Bitcoinin laillistaminen

Keski-Afrikan tasavallasta tuli toinen maa maailmassa, joka laillisti Bitcoinin. Keski-Afrikan parlamentti hyväksyi yksimielisesti lakiesityksen, joka tekisi Bitcoinista laillisen maksuvälineen maassa. Tämä merkitsee myös, että Keski-Afrikka on ensimmäinen Afrikan valtio, joka on ottanut kryptovaluutan laillisesti käyttöön maksuvälineenä. Päätös oli osa maan suunnitelmia maan talouden vauhdittamiseksi, ja sen esittivät ensimmäisenä digitaalitalouden, postipalvelujen ja televiestinnän ministeri Gourna Zacko ja valtiovarainministeri Calixte Nganongo. Molemmat ministerit laativat puitteet BTC:n käyttöönottoa ja kryptosääntelyä varten Keski-Afrikassa ja hyväksyivät sen ministerineuvostossa.

El Salvador innoitti Keski-Afrikkaa

Laissa korostetaan myös kaikkia maksutapoja, jotka voisivat helpottaa BTC-transaktioita noudattaen samalla asianmukaisia sääntöjä ja määräyksiä. Suositut kryptosijoittajat ja -harrastajat ovat ylistäneet tätä siirtoa ja kutsuvat sitä ”uudeksi dominoksi”, joka putoaa El Salvadorin viime vuonna tekemän käänteentekevän päätöksen jälkeen, jolla BTC otettiin lailliseksi maksuvälineeksi. BTC:n käyttöönoton Keski-Afrikassa odotetaan uudistavan maan infrastruktuuria, sillä aloitteessa otetaan käyttöön ja toteutetaan lohkoketjuteknologiaa useilla aloilla Keski-Afrikan taloudessa, mikä antaa sille sen tarvitseman uuden Web 3.0 -vauhdin. Molemmat Keski-Afrikan johtavat poliittiset puolueet, Mouvement Coeurs Unis (MCU) ja Mouvement National des Indépendants (MOUNI), ovat äänestäneet krypto- ja lohkoketjuteknologian käyttöönoton puolesta.

Domino-reaktion katalysaattori

Ei ole kulunut edes vuotta siitä, kun Keski-Amerikan valtio El Salvador otti BTC:n virallisesti käyttöön laillisena maksuvälineenä. Maan presidentti Nayib Bukele on ollut aloitteen vahvin kannattaja eikä ole pidättäytynyt ilmaisemasta mielipiteitään kaikkia vastustajia vastaan. Hyväksymisen jälkeen maassa on nähty valtava kasvu matkailijoiden määrässä ja suuri määrä investointeja. Lisäksi suuri määrä ulkomailla asuvia salvadorilaisia, jotka aiemmin olivat riippuvaisia Yhdysvaltain dollarin käytöstä rahalähetysten lähettämisessä kotiin, on nyt saanut käyttöönsä yksinkertaisemman ja edullisemman vaihtoehdon. BTC:n laillistamisen lisäksi El Salvador otti käyttöön Chivo-lompakkosovelluksen ja pankkiautomaatit, jotka helpottavat BTC-tapahtumia ja käteisnostoja.

El Salvadorin innoittamana myös Madeira (Portugalin autonominen alue) ja Prospera (Hondurasin lainkäyttövaltaan kuuluva saari) ovat ilmoittaneet aikovansa laillistaa BTC:n hyväksyttäväksi maksuvälineeksi.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/04/the-central-african-republic-adopts-bitcoin-as-legal-tender