Kazakstan harkitsee kryptopohjaisten pankkitilien muodostamista

Kazakstan harkitsee kryptopohjaisten pankkitilien muodostamista

Kazakstanin kryptomarkkinoiden saavuttaessa maailmanlaajuisen mittakaavan, maan pankit harkitsevat kryptopohjaisten pankkitilien muodostamista, joiden avulla kansalaiset voivat sijoittaa Bitcoiniin, myydä kryptovaluuttaa pörssimarkkinoilla ja siirtää tulonsa rahaksi.

Uusia krypto-ovia aukeaa Kazakstanin kansalaisille

Kazakstanin lohkoketju- ja datakeskusteollisuuden yhdistyksen mukaan paikalliset pankit ovat muuttumassa kryptoystävällisemmiksi. Kun Astanan kansainvälinen rahoituskeskus (AIFC) aloittaa yhteistyön ja käynnistää pilottihankkeensa toisen tason pankkien kanssa, asiakkaat saavat mahdollisuuden työskennellä virallisesti ja avoimesti kryptovaluutalla.

Tämän kryptopörssin avulla asiakkaat voivat siirtää rahaa, ostaa kryptovaluuttoja ja olla vuorovaikutuksessa markkinoiden kanssa sen jälkeen, kun he ovat avanneet tilin johonkin AIFC:hen rekisteröityyn pankkiin. Lisäksi pankit voivat toimia välittäjinä, jos asiakas haluaa muuntaa kryptovaluuttaa fiat-valuutaksi.

Kazakstanin lohkoketju- ja datakeskusteollisuuden yhdistyksen hallitussuhdekoordinaattori Sergey Putra puhui asiasta sanoen,

”Maailmanlaajuinen lähtökohta on, että kryptojen liikevaihto on melko suuri rahoitusvolyymi. Se on miljardien dollarien päivittäinen liikevaihto ympäri maailmaa. Ja vaikka Kazakstan ottaa prosentin murto-osan, jopa yhden prosentin tästä liikevaihdosta, tämä on vakavaa rahaa, joka tulee Kazakstaniin investointien muodossa ja joka jää tänne verojen, työpaikkojen ja palkkojen muodossa. Tämä on erittäin suuri teollisuudenala, jonka Kazakstan edelleen ohittaa.”

Kazakstanin lohkoketju- ja datakeskusteollisuuden yhdistyksen hallitussuhdekoordinaattori Sergey Putra

Kryptovaluuttojen turvallisuus paranee

Vuoden mittainen pilottiohjelma auttaa Kazakstanin hallitusta arvioimaan digitaalisten valuuttojen riskejä ja hyötyjä, ja se voi jopa johtaa digitaalisten valuuttojen kiellon poistamiseen. On kuitenkin syytä huomata, että väärennettyjen kryptokauppojen tapaukset ovat melko yleisiä maassa. Monissa tapauksissa kazakstanilaiset sijoittajat ovat laittaneet rahansa aidon krypton sijaan valekolikkoon ja joutuneet huijatuksi rahoistaan. Siksi turvallisen kryptopörssin käyttöönotto kanavoi todennäköisesti tätä uutta sijoitusomaisuutta kohtaan kasvavaa kiinnostusta laillisempiin reitteihin.

Kiinan tappio, Kazakstanin voitto

Asiantuntijat uskovat, että Kiinan osuuden putoaminen maailmanlaajuisesta Bitcoin-louhinnasta syyskuusta 2019 lähtien on vaikuttanut valtavasti kryptovaluutan leviämiseen ja tunnustamiseen Kazakstanissa. Kiinan kryptosäännösten tiukentuessa sen osuus putosi lähes 30 prosenttia ja on nyt alle puolet koko verkon kapasiteetista. Tämän seurauksena Kazakstaniin on syntynyt yhä enemmän kryptokaivostoimintaa, maan kaivoskapasiteetti on kuusinkertaistunut. Kazakstanista on nyt tullut maailman kolmanneksi suurin kryptovaluutan tuottaja, ja 6-8 prosenttia maailman louhintamäärästä on keskittynyt maahan.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/kazakhstan-bank-account-cryptocurrencies