Joukkorahoituksen jättiläinen Kickstarter aikoo integroida lohkoketjun

Joukkorahoituksen jättiläinen Kickstarter aikoo integroida lohkoketjun

Suosittu joukkorahoitusalusta Kickstarter on paljastanut tekevänsä kriittisiä muutoksia ydinteknologiaansa ja ilmoittanut tukevansa avoimen lähdekoodin protokollan kehittämistä, joka loisi hajautetun version Kickstarterin ydintoiminnoista.

Kickstarterissa on kerätty yli 6 miljardia dollaria ja rahoitettu onnistuneesti yli 200 000 hanketta. Hankkeet ovat myös auttaneet luomaan merkittävän määrän työpaikkoja, mikä on luonut merkittävän positiivisen taloudellisen vaikutuksen.

Avoimempi, yhteistyökykyisempi ja hajautetumpi.

Kickstarter ilmoitti suunnitelmistaan kehittää avoimen lähdekoodin protokolla ensimmäisenä askeleena kohti avointa, hajautettua ja yhteistyöhön perustuvaa tulevaisuutta. Avoimen lähdekoodin protokollalla luodaan lähinnä hajautettu versio Kickstarterin ydintoiminnoista. Protokolla tulee olemaan julkisessa lohkoketjussa, jolloin kuka tahansa yhteistyökumppaneista ja sisällöntuottajista jopa Kickstarterin kilpailijoihin voi hyödyntää ja rakentaa projektejaan.

Aloitteen myötä Kickstarter käyttää vertaansa vailla olevaa kokemustaan joukkorahoitusalalla auttaakseen hajautetun protokollan rakentamisessa ja luodakseen uusia mahdollisuuksia sisällöntuottajille ja yhteistyökumppaneille. Kickstarter aikoo myös julkaista whitepaperin, jossa kerrotaan tarkemmin protokollan taustalla olevasta teknologiasta.

Riippumaton organisaatio kehittää protokollaa

Protokollan kehittämistä johtaa riippumaton organisaatio, joka saa rahoitusta Kickstarterilta. Kickstarter auttaa myös organisaatiota perustamaan hallituksensa ja toimimaan protokollan ensimmäisenä asiakkaana.

Se perustaa myös riippumattoman hallintolaboratorion, joka valvoo protokollan hallintoa. Hallintolaboratorio tekee myös tutkimusta ja julkaisee sitä, minkä ansiosta se voi kehittää hallintoresursseja ja puuttua ongelmiin, jotka tukahduttavat pöytäkirjojen hyvän hallinnon.

Hallintolaboratoriota johtaa Purpose Foundationin toinen perustaja ja toiminnanjohtaja Camille Canon. Purpose Foundation keskittyy hallinnoinnin ja vaihtoehtoisten omistusmallien kehittämiseen ja skaalaamiseen.

Protokolla rakennetaan Celon varaan

Kickstarter on valinnut Celon alustaksi, jolle protokolla rakennetaan. Celo on hiilinegatiivinen lohkoketju, ja sillä on täydellinen teknologia ja yhteisö uuden protokollan luomiseen. Blogikirjoituksessa selitetään, miksi Kickstarter on päättänyt käyttää Celoa,

”Olemme inspiroituneet Celo-ekosysteemin harkitusta lähestymistavasta rakentaa teknologiaa, jonka he haluavat nähdä maailmassa. Kuten internet 1990-luvun alussa, lohkoketju on orastava teknologia, jonka tarinaa ei ole vielä kirjoitettu. Celon ponnistelut ympäristövaikutusten minimoimisen ympärillä (ja keskittyminen maailmanlaajuiseen saavutettavuuteen lohkoketjun mobiilikäytön kautta) muistuttavat meitä siitä, että paras tapa saada parempia järjestelmiä on rakentaa parempia järjestelmiä.”

Vaikka uudella protokollalla ei ole vielä nimeä, Kickstarter suunnittelee siirtävänsä sivustonsa protokollaan joskus vuonna 2022. Vaikka Kickstarter ei ole kertonut tarkemmin, miten tämä muuttaisi yrityksen; liiketoimintamallia, se vakuutti käyttäjille, että heidän Kickstarter-kokemuksensa säilyisi ennallaan.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/12/crowdfunding-giants-kickstarter-to-integrate-blockchain