John DeMarria uhkaa viiden vuoden vankeusrangaistus osallisuudesta kryptovaluutta huijaukseen

John DeMarria uhkaa viiden vuoden vankeusrangaistus osallisuudesta kryptovaluutta huijaukseen

Yhdysvaltain oikeusministeriö (DOJ) paljasti hiljattain, että John Demarr on tunnustanut syyllisyytensä osallistumisestaan kryptohuijaukseen, jossa hän ”vehkeili muiden kanssa huijatakseen sijoittajia”.

Yksi tämän kryptovaluuttahuijauksen promoottoreista oli tunnettu näyttelijä Steven Seagal, jota vastaan Yhdysvaltain arvopaperipörssikomissio (SEC) nosti viime vuonna syytteen, koska hän ei ollut ilmoittanut, että hänelle maksettiin käteistä kryptovaluuttasijoitusjärjestelmän edistämisestä. Seagalin osallisuudesta kryptovaluutta Bitcoiin2geniin SEC totesi seuraavaa:

”Seagal jätti ilmoittamatta, että hänelle luvattiin 250 000 dollaria käteisenä ja 750 000 dollarin arvosta B2G-tokeneita vastineeksi hänen mainostamisestaan, johon sisältyi viestejä hänen julkisilla sosiaalisen median tileillään, joissa hän kannusti yleisöä olemaan ”jäämättä paitsi” Bitcoiin2genin ICO:sta, sekä lehdistötiedote otsikolla ”Zen-mestari Steven Seagalista on tullut Bitcoiin2genin tuotemerkin suurlähettiläs”.”

Huijausinvestointijärjestelmään kuului yritysten ”Start Option” ja Bitcoiin2gen (jota mainostettiin Bitcoinin ”ylivoimaisena tai kehittyneempänä versiona”) harhaan johtava mainonta. Bitcoiin2gen-järjestelmässä todettiin, että sijoittajat voisivat saada sijoitukselleen jopa ”8 000 prosentin tuoton” yhden vuoden kuluessa, mutta he eivät kuitenkaan voineet saada sijoituksensa jälkeen mitään digitaalisia varoja tai fiat-valuuttaa.

DeMarr ja muut saivat miljoonia dollareita kryptovaluuttana ja fiat-valuuttana sen jälkeen, kun he olivat ohjanneet valuutan hallitsemiinsa rahastoihin ja käyttäneet sijoittajien varoja ”erilaisiin henkilökohtaisiin menoihin, kuten Porschen ja korujen ostoon sekä DeMarrin kodin remontointiin Kaliforniassa”.

Helmikuussa 2021, kun DeMarria alun perin syytettiin, oikeusministeriö totesi seuraavaa:

”Nykyisessä hi-tech-rahoitusmaailmassa huijareilla on yhä enemmän mahdollisuuksia käyttää hyväkseen ihmisiä ja heidän pankkitilejään”, sanoi johtava erikoisagentti Ryan Korner IRS-Criminal Investigation (IRS-CI) Los Angelesin kenttätoimistosta. ”John DeMarrin Bitcoin-operaatio on yksi tällainen esimerkki kryptovaluuttasijoitusjärjestelystä, joka ei tuottanut sijoittajilleen voittoa. Väittäessään olevansa osa kryptovaluutta-”ekosysteemiä” DeMarr ei luonut muuta kuin monimutkaisen petosjärjestelmän, jossa hän varasti sijoittajiensa rahat rahoittaakseen omaa henkilökohtaista elämäntyyliään, minkä seurauksena hän menetti yhteensä yli 11 miljoonaa dollaria. Talousrikokset eivät koskaan kannata, sillä tavalla tai toisella tietokoneen takana oleva henkilö jää kiinni ja joutuu vastuuseen.”

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source:  https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/crypto-conspirator-john-demarr-faces-five-years-in-prison-following-guilty-plea