Japanin keskuspankki saattaa päätökseen CBDC-ohjelman toisen vaiheen

Japanin keskuspankki saattaa päätökseen CBDC-ohjelman toisen vaiheen

Japanin keskuspankki (BOJ) on ilmoittanut, että sen CBDC-ohjelman (keskuspankin digitaalinen valuutta) toinen vaihe on saatu päätökseen, ja se on nyt siirtymässä eteenpäin pilottihankkeessaan.

Japani käynnisti CBDC-pilottiohjelmansa huhtikuussa.

Japanin keskuspankki julkaisee raportin CBDC-tutkimuksen toisen vaiheen valmistumisesta

Japanin keskuspankki julkaisi raportin keskuspankin digitaalisen valuutan luomisen mahdollisuutta koskevan tutkimuksensa toisen vaiheen valmistuttua. Pankki aloitti konseptin todentamista koskevan ensimmäisen vaiheen huhtikuussa 2021, ja toinen vaihe alkaa vuotta myöhemmin. Toisessa vaiheessa parannettiin ja kehitettiin ensimmäisessä vaiheessa tutkittuja perustavanlaatuisia pääkirjan toimintoja. Pankki totesi raportissaan,

”Olemme käynnistäneet huhtikuussa 2023 ja etenemme pilottiohjelman kanssa. Pilottiohjelmassa testataan päästä päähän -prosessin kulkua, tutkitaan toimenpiteitä ja mahdollisia haasteita, jotka liittyvät yhteyteen ulkoisten järjestelmien kanssa, ja tutkitaan myös PoC:issa tarpeellisiksi osoitettuja näkökohtia ja ratkaisuja.”

Siinä puhuttiin myös CBDC-foorumin perustamisesta yksityisen sektorin panoksen helpottamiseksi.

”Lisäksi perustetaan CBDC-foorumi, jotta CBDC:tä koskevia institutionaalisia järjestelyjä voidaan jatkaa asianmukaisella tavalla, ja yksityisten yritysten esittämiä vähittäismaksuihin liittyviä ideoita ja näkemyksiä hyödynnetään tutkimuksen syventämiseksi.”

Japanin keskuspankki etenee CBDC-pilottihankkeessa

Raportin mukaan toisessa vaiheessa keskityttiin teknologioihin, joiden avulla CBDC-omistuksille voitaisiin asettaa rajat. Japanin keskuspankki pitää tätä ratkaisevan tärkeänä pitkän aikavälin rahoitusvakauden varmistamiseksi. Rajoituksilla varaudutaan äkillisiin siirtymisiin perinteisistä pankkipalveluista CBDC-palveluihin, ja ne kattavat myös tilanteet, joissa yhdellä käyttäjällä on useita tilejä eri välittäjien kautta. Toisessa vaiheessa tutkittiin myös käyttäjäystävällisiä menettelyjä maksujen käynnistämiseksi ja aikatauluttamiseksi sekä teknisiä etuja pääkirjojen suunnittelussa ja tietokantakielissä. Moninkertaisten maksutapahtumien käsittelemiseksi tehokkaammin raportissa tutkittiin myös orkestrointijärjestelmän käyttöönottoa.

Kokeilussa käytettiin mallia, joka koostui 100 000 käyttäjästä ja viidestä välittäjästä, ja siinä testattiin transaktioita, jotka vaihtelivat 500 ja 3000 transaktion välillä sekunnissa. Japanin keskuspankin mukaan Proof of Concept saavutti tavoitteensa ja avasi tien CBDC-pilottihankkeen käynnistämiselle.

Monet maat tutkivat CBDC:tä

Atlantic Councilin tietojen mukaan maat ympäri maailmaa tutkivat mahdollisuutta luoda keskuspankin digitaalinen valuutta. Atlantic Council seuraa CBDC:tä yli 120 maassa. 18 maata on CBDC:n käynnistämisen pilottivaiheessa. Näihin kuuluvat Intia, Kiina ja Japani. Lisäksi 11 maata on neuvoston mukaan käynnistänyt CBDC:n.

”Vuonna 2023 yli 20 maata ottaa merkittäviä askelia kohti CBDC:n pilotointia. Australia, Thaimaa, Brasilia, Intia, Etelä-Korea ja Venäjä aikovat jatkaa tai aloittaa pilottitestauksen vuonna 2023. Myös EKP [Euroopan keskuspankki] aloittaa todennäköisesti pilotoinnin ensi vuonna.”

Yhdysvalloissa vaihtelevia reaktioita

Yhdysvaltain lainsäätäjillä on kuitenkin ristiriitaisia tunteita CBDC:tä kohtaan. CBDC:n kannattajat ovat väittäneet, että ne voivat tarjota kansalaisille parempia rahoituspalveluja, kun taas kriitikot ovat esittäneet huolen siitä, että CBDC voisi aiheuttaa merkittäviä yksityisyyden suojaan liittyviä ongelmia. Massachusettsin demokraattinen edustaja Jake Auchincloss ja Arkansasin republikaaninen edustaja French Hill ovat esittäneet lakialoitteen nimeltä ”Power of the Mint”, jolla estetään Yhdysvaltain keskuspankkia myöntämästä CBDC:tä.

Samaan aikaan republikaanisenaattori Ted Cruz ja edustaja Tom Emmer ovat myös esittäneet lakiehdotuksia, joiden tarkoituksena on estää Yhdysvaltain keskuspankkia myöntämästä CBDC:tä suoraan yksityishenkilöille. Yhdysvaltain keskuspankki Fed on ilmoittanut, että se ei ole vielä tehnyt päätöstä CBDC:n liikkeeseenlaskusta ja että se tarvitsisi kongressin hyväksynnän.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2023/05/bank-of-japan-completes-second-stage-of-cbdc-program