Japanin finanssivalvonta haluaa tiukentaa kryptosääntelyä

Japanin finanssivalvonta haluaa tiukentaa kryptosääntelyä

Japanin rahoituspalveluvirasto (FSA) harkitsee tiukempien sääntöjen asettamista kryptovaroille käyttäjien turvallisuuden edistämiseksi.

Kryptopörssit eivät ole tarpeeksi varovaisia: FSA

Näyttää siltä, että Japanin finanssivalvontaviranomainen ei ole vakuuttunut kryptovaluuttojen ansioista. Virasto tutkii alan innovaatioita, kuten CBDC:tä, DeFi:tä jne. varmistaakseen asianmukaisen toteutuksen estämättä kehitystä. Kryptokauppatoimintaa koskevista tiukoista säännöistä huolimatta FSA ei kuitenkaan usko, että kryptopörssit ovat ryhtyneet riittäviin toimenpiteisiin rahanpesun ja hintojen heilahtelun estämiseksi.

FSA:n johtajan näkemys kryptovaluutoista

Huolimatta siitä, että FSA:n komissaari Junichi Nakajima suhtautuu kryptoon myönteisemmin, maa on edelleen pidättäytynyt rahansiirroista kryptoa käyttäen. Tämä johtuu siitä, että FSA:n säännökset tästä omaisuusluokasta sallivat vain spekuloinnin ja kevyet sijoitukset. Kryptoala laajenee kuitenkin jatkuvasti, ja DeFi:n kaltaiset teknologiat asettavat uusia haasteita. Nakajima totesi,

”Meidän on harkittava tarkkaan, onko tarpeen helpottaa suuren yleisön sijoittamista kryptovaroihin.”

Nakajima perustelee tiukan otteen lähestymistapaa

On kuitenkin mahdollista, että FSA haluaa ymmärtää enemmän kryptoista, sillä se perusti hiljattain ulkopuolisista aihepiirin asiantuntijoista koostuvan valmisteluryhmän. Maan kryptoharrastajat toivovat, että viranomaiset tarkistavat DeFi:tä koskevaa sääntelylähestymistapaansa tulevina kuukausina. Onneksi Nakajima ymmärtää, että tiukemmat säädökset ovat vahingoittaneet monia 31:stä rekisteröidystä pörssistä ja ajaneet ne taloudelliseen kamppailuun.

Hän on kuitenkin selventänyt tiukkaa kantaansa näihin digitaalisiin varoihin, sillä toisin kuin osakkeilla, kryptoilla ei ole kohde-etuuksia ja ne ovat siksi alttiita rajuille hinnanvaihteluille. Tähän vedoten Nakajima keskusteli siitä, ettei hän salli kryptosijoitussäätiöitä, vaikka ne ovatkin uusille sijoittajille helppo tapa tutustua omaisuusluokkaan.

Japanin sääntely pähkinänkuoressa

Kaikkien japanilaisten pörssien on rekisteröidyttävä rahoitusviranomaisille. Tämä sääntö otettiin käyttöön jo vuonna 2017, kun Nakajima ja muut laativat Japanin ensimmäisen kryptovaroja koskevan sääntelykehyksen. Useimmat pörssit eivät kuitenkaan sisällyttäneet tiukempia sisäisiä sääntöjä, mikä vaaransi asiakkaiden suojan. Vuonna 2018 tokiolainen pörssi Coincheck Inc menetti paljon rahaa massiivisen kolikkovarkauden vuoksi. Tämä hetki toimi FSA:lle herätyksenä, ja vuonna 2019 se tiukensi kryptopörssejä koskevia säännöksiä ja asetti tiukemmat toimeksiannot asiakkaiden varojen suojaamiseksi.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/japan-fsa-debating-stricter-rules-on-crypto-regulation