Japanilainen startup-yritys auttaa Laosia CBDC-tutkimuksessa

Japanilainen startup-yritys auttaa Laosia CBDC-tutkimuksessa

Nikkei Finance -lehden mukaan Laos harkitsee oman digitaalisen valuutan liikkeeseenlaskua, jota varten se on palkannut japanilaisen fintech-startupin Soramitsun auttamaan taustaselvityksessä ja tutkimuksessa.

Japani mukana Laosin CBDC-aloitteessa

Nikkei Finance on raportoinut, että Laosin demokraattisen kansantasavallan keskuspankki allekirjoitti hiljattain Japanin kansainvälisen yhteistyöjärjestön kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan, jossa tutkitaan keskuspankin digitaalisen valuutan eli Kipin (Laosin valuutta) digitaalisen version kehittämistä. Soramitsu, Tokiossa sijaitseva finanssiteknologian startup-yritys, joka on otettu mukaan tutkimukseen, on aiemmin osallistunut Kambodžan digitaalisen maksujärjestelmän kehittämiseen.

Soramitsu – CBDC-asiantuntija Kaakkois-Aasiassa?

Soramitsun verkkosivuilla julkaistussa lehdistötiedotteessa yritys on kertonut työstään Bakong-digitaalivaluutan kehittämisessä Kambodžassa,

”Bakongin käyttöönoton ansiosta paikallisissa pankkisovelluksissa 5,9 miljoonaa käyttäjää on hyötynyt tästä palvelusta vuoden 2021 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana. Bakongin digitaalisen lompakon käyttäjät ovat saavuttaneet 200 000 käyttäjän rajan, ja samalla ajanjaksolla on kirjattu yli 1,4 miljoonaa transaktiota, mikä vastaa 500 miljoonaa dollaria.”

Tutkimuksessa, jonka on määrä alkaa tässä kuussa, arvioidaan pankkien ja muiden rahoituksen välittäjien roolia, jotta voidaan mitata maan tarpeet rahoitusalan osallisuuden lisäämiseksi. Jos kaikki menee hyvin, Soramitsulla saattaa olla suurempi rooli digitaalisen valuutan kehittämisessä.

Kilpailu digitaalisen juanin kanssa

Kiina on Laosin toiseksi suurin kauppakumppani, ja se on myös kehittämässä omaa CBDC:tä. Koska Kiinan digitaalinen juan on mahdollinen tulevaisuudessa, Laos on liittymässä muiden Kaakkois-Aasian maiden joukkoon kehittämään digitaalista versiota omista valuutoistaan. Itse asiassa joidenkin näiden maiden keskuspankit ovat menossa digitaalisia valuuttoja pidemmälle ja harkitsevat rajatylittäviä rahalähetyksiä useiden CBDC:iden ja CBDC-siltojen kautta. Ihannetapauksessa se auttaisi poliittisia päättäjiä keräämään tietoja, joita tarvitaan arvioitaessa fiskaalisia tekijöitä, kuten liikkeessä olevan käteisen rahan määrää.

Lisäksi Laosin CBDC voisi hillitä Laosin kip-valuuttaan iskeneen inflaation vaikutuksia ja tarjota kansalaisille turvallisen käteisrahaan perustuvan talouden.

Kryptovaluutan tila Laosissa

Laosin hallitus on hiljattain muuttanut kantaansa ja suhtautunut kryptovaluuttoihin myönteisemmin. Maan lukuisat vesiputoukset ovat edistäneet sen vesivoimapotentiaalia. Vaihtoehtoisten energialähteiden löytäminen Bitcoin louhimiseen ei pitäisi olla ongelma. Kuusi yritystä on jo saanut luvan louhia ja käydä kauppaa Bitcoinilla maassa.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/japanese-startup-helping-laos-research-cbdc