Japanilainen Liquid Exchange hakkeroitu

Japanilainen Liquid Exchange hakkeroitu

Japanilainen kryptopörssi on sittemmin keskeyttänyt kaikki tilitoiminnot, mukaan lukien talletukset ja nostot.

Elokuun 19. päivänä japanilainen kryptopörssi Liquid Global paljasti Twitterissä, että heidän alustaansa on murtauduttu, ja siihen liittyi 74 miljoonan dollarin digitaalisten varojen sieppaaminen. Liquid määritteli myös neljä lompakko-osoitetta, johon varastetut varat on siirretty Bitcoinissa, Ethereumissa, Tronissa ja XRP:ssä. Tiimi selvensi myös, että vaikka ”kuumat” lompakot joutuivat kohteeksi, kylmäsäilytys on turvassa. Tiimi siirsi kaikki varat kylmävarastoon tietomurron jälkeen ja keskeytti siten tilapäisesti kaikki talletus- ja nostotoimet. Pörssi selvensi myös, että tutkimukset ovat käynnissä, ja se ilmoittaa yleisölle mahdollisista päivityksistä.

CoinTelegraphin mukaan hakkerit näyttävät vieneen yli 107 BTC:tä, 9 000 000 TRX:ää, 11 000 000 XRP:tä ja lähes 60 miljoonan dollarin arvosta ETH- ja ERC-20-tunnuksia, joista heillä on edelleen hallussaan noin 74 miljoonaa dollaria. Liquid-tiimi ei kuitenkaan vielä vahvista tätä väitettä.

Liquidin ilmoitus Twitterissä sai KuCoin-pörssin hyppäämään nopeasti toimintaan laittamalla ensin mainitun tunnistamat osoitteet mustalle listalle.

KuCoinin toimitusjohtaja Jonny Lyu twiittasi,

”Olemme tietoisia LiquidGlobalin tietoturvatapahtumasta, ja hakkerin osoitteet on lisätty KuCoinin mustalle listalle. Toivottavasti kaikki on kunnossa.”

Vahvistamattomat lisätiedot viittaavat siihen, että hakkerissa vaarantunut Ethereum kuului kryptotuottojen tarjoajalle Celsius Networkille, joka oli integroitunut Liquidin kanssa huhtikuussa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Liquid Global joutuu hakkeroinnin kohteeksi. Marraskuussa 2020 kryptopörssi joutui hakkerin kohteeksi, joka pääsi käsiksi yrityksen verkkotunnistetietoihin ja otti haltuunsa työntekijöiden sähköpostitilit, mikä vaaransi yrityksen verkon.

Uskotaan, että hakkeri pystyi kohdistamaan yrityksen verkkoinfrastruktuurin hyödyntämällä heikkoja tai uudelleen käytettyjä salasanoja, joita käytettiin yrityksen verkkotunnuksen rekisteröinnissä, ja saamalla sen jälkeen hallinnan sähköpostitileihin ja järjestelmiin.

Tuolloin Liquidin toimitusjohtaja Mike Kayamori paljasti blogikirjoituksella yksityiskohdat hyökkäyksestä, joka tapahtui 13. marraskuuta 2020,

”Uskomme, että pahansuopa toimija pystyi saamaan henkilökohtaisia tietoja käyttäjätietokannastamme. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi sähköpostiosoitteesi, nimesi, osoitteesi ja salattu salasanasi.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/liquid-exchange-hacked-for-80-million