Jamaikan keskuspankki ilmoittaa digitaalisen valuutan käyttöönotosta

Jamaikan keskuspankki ilmoittaa digitaalisen valuutan käyttöönotosta

Jamaikan keskuspankki (Bank of Jamaica, BOJ) on ilmoittanut lanseeraavansa ensimmäisen keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC), joka lasketaan liikkeeseen talletuslaitoksille ja valtuutetuille maksupalvelujen tarjoajille.

Keskuspankin ilmoituksen mukaan talletuksia vastaanottaville laitoksille ja valtuutetuille maksupalveluntarjoajille on laskettu liikkeeseen yhteensä 230 miljoonaa jenkkidollaria (1,5 miljoonaa dollaria), ja keskuspankki odottaa, että uusia pankkeja otetaan mukaan syyskuun ja joulukuun välisenä aikana.

BoJ:n CBDC:n käynnistämisen jälkeen rahoituslaitos odottaa auttavansa lisäämään rahoitusmarkkinoiden osallisuutta Jamaikalla. Arvioiden mukaan suuri osa jamaikalaisista ei ole saanut pankkipalveluja, mutta tarkkoja lukuja on ollut vaikea saada. Eräässä Global Findex Database -tietokannan raportissa kerrottiin, että noin 77 000 hakijaa antoi pankkitiedot, joita ei voitu vahvistaa.

Pankkitunnuksilla varustamattomat henkilöt maksavat hyödykkeet yleensä käteisellä, mutta BoJ toivoo, että CBDC-ohjelmaan kuuluva CBDC-ohjelma edistää taloudellista osallisuutta ja auttaa hallitusta sen COVID-19-sosiaalisen ohjelman täytäntöönpanossa.

Koska koronavirus-pandemia vaikuttaa edelleen Jamaikan talouteen, BoJ toivoo voivansa vauhdittaa talouttaan muun muassa luomalla digitaalisen talouden, joka lisää taloudellista osallisuutta sekä lisää rahoitusjärjestelmän tehokkuutta ja turvallisuutta.

Viime vuonna BoJ ilmoitti, että se jatkaa rahoitusmarkkinoiden infrastruktuurien periaatteiden (PFMI) kanssa työskentelyä rahoitusyhtiöiden sääntelyssä osana sitoutumistaan tietosuojaan ja rahanpesun torjuntaan.

Ensimmäisestä pilottihankkeesta ilmoitettiin heinäkuussa, jolloin BoJ ilmoitti, että CBDC olisi valmis elokuussa. BOJ:n maksujärjestelmäpolitiikan osaston johtaja Mario Griffiths totesi tuolloin, että tietosuoja- ja rahanpesuriskit otetaan huomioon:

”Rahanpesun torjunnan osalta olemme varmistaneet, että on olemassa tarkistus, jossa keskuspankki myöntää CBDC:n rahoituslaitoksille sekä valtuutetuille maksupalveluntarjoajille, joita Jamaikan keskuspankki sääntelee.”

BOJ:n maksujärjestelmäpolitiikan osaston johtaja Mario Griffiths

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/bank-of-jamaica-announces-launch-of-cbdc