Jack Dorsey sanoo hyperinflaation muuttavan kaiken

Jack Dorsey sanoo hyperinflaation muuttavan kaiken
Jack Dorsey Lähde: Wikimedia Commons

Jack Dorsey on varoittanut, että hyperinflaatio tulee tapahtumaan Yhdysvalloissa ja kaikkialla maailmassa, ja todennut Twitterissä, että ”hyperinflaatio tulee muuttamaan kaiken”. Se on tapahtumassa”.

Twitterin ja Squaren toimitusjohtaja Jack Dorsey on ollut Bitcoinin puolestapuhuja jo useiden vuosien ajan. Nuori toimitusjohtaja on ottanut lohkoketjuteknologioita ja kryptovaluuttoja käyttöön omassa liiketoimintamallissaan, ja hän on puhunut ääneen Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen roolista hajautetun rahoituksen tulevaisuudessa.

Dorseyn viimeisin twiitti aiheutti aaltoilua krypto- ja tradFi-twitterissä, ja monet arvostelivat Dorseyn lausuntoa väittäen, että Yhdysvalloissa ei ole merkkejä hyperinflaatiosta. Toiset taas vastasivat Dorseyn twiittiin myönteisesti toteamalla: ”Inflaatio on hallituksen tapa varastaa sinulta rahaa laillisesti. Aloita sijoittaminen niin pian kuin mahdollista, jotta voit voittaa sen”.

Vaikka Dorseyn mielestä tapahtuvasta tai lähitulevaisuudessa tapahtuvasta hyperinflaatiosta voi olla erimielisyyttä, ei ole epäilystäkään siitä, että inflaatiopaineet ovat olleet kasvussa, ja Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell on myöntänyt, että tarjontapuolen rajoitteet ovat pahentuneet ja inflaatio on kestävämpi ja siitä voi tulla vakava huolenaihe.

Jerome Powel totesi: ”En ole varma, että tämä on totta.”

”Vaarana on, että jatkuva korkea inflaatio alkaa saada hintojen ja palkkojen asettajat odottamaan kohtuuttoman korkeaa inflaatiota tulevaisuudessa”, Powell sanoi. Ja jos inflaatio näyttäisi todennäköisesti pysyvän korkeana, ”käyttäisimme varmasti välineitämme hintavakauden säilyttämiseksi ja ottaisimme samalla huomioon enimmäistyöllisyystavoitteemme vaikutukset”.

Krypton kannattajana Jack Dorsey näkee DeFi:n todennäköisesti ratkaisuna hyperinflaatioon, jonka hän uskoo tapahtuvan. Heinäkuussa hän ilmoitti, että hänen yrityksensä Square lanseeraa Bitcoin DeFi -alustan, ”jonka ainoana tavoitteena on helpottaa ei-hallinnollisten, luvattomien ja hajautettujen rahoituspalvelujen luomista”.

Nykyisessä nollakorkotaloudessa DeFi on räjähtänyt käsiin osittain siksi, että sitä pidetään keidas matalien korkojen autiomaassa. Maailmanlaajuisen finanssikriisin jälkeen valtion korot ovat pysyneet alhaisina, mitä pahensivat maailmanlaajuinen pandemia ja maailmankaupan pysähtyminen.

Riippumatta siitä, näkyykö hyperinflaatio vai ei, se, että inflaatio on nousussa ja että on syntynyt uusi rahoitusala, joka tarjoaa vaihtoehdon nykyiselle nollakorkotaloudelle, tarkoittaa, että saatetaan saavuttaa käännekohta, jossa ihmiset eivät enää ole halukkaita osallistumaan perinteiseen rahoitusjärjestelmään.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/bitcoin-supporter-jack-dorsey-says-hyperinflation-change-eveyrthing