IOTA:n Shimmer-verkko käynnistyy huomenna

IOTA:n Shimmer-verkko käynnistyy huomenna

IOTA lanseeraa Shimmerin myötä myös SMR-tokenit, jotka tarjoavat käyttäjille taloudellisia kannustimia verkon käytöstä.

Shimmer Network:n käynnistyminen

Shimmer Network, on valmiina käynnistymään 28. syyskuuta, ja valmistelut ovat täydessä vauhdissa. Shimmer-verkon lanseeraus tapahtuu samanaikaisesti verkon omien SMR-tokenien lanseerauksen kanssa. SMR-tokenit on suunniteltu edistämään käyttäjien ja kehittäjien osallistumista käynnistyvään verkkoon. IOTA Twiittasi käyttäjilleen, että lanseerausjuhla on suunniteltu 28. syyskuuta.

”@shimmernet lanseerataan tänä keskiviikkona 28. päivä Singaporessa järjestettävillä juhlilla. Älä huoli, jos et pääse paikalle – uskomaton kaksikko @antonionardella & @PhyloIota kertoo siitä #livestreamissa, joka alkaa klo 14.00 CEST.””

IOTA-säätiön toinen perustaja ja puheenjohtaja Dominik Schiener twiittasi uutisen lanseerauksesta ja SMR-tokenin lanseerauksesta todeten,

”Tällä viikolla lanseeraamme ensimmäistä kertaa sitten #IOTA:n perustamisen vuonna 2015 uuden tokenin. En voisi olla enempää innoissani siitä, mitä seuraa.””

Shimmer-verkon yksityiskohdat

Shimmer Network on IOTA-lohkoketjun älysopimus alusta. IOTA:n tavoin myös Shimmer on DAG-pohjainen rinnakkaistettu selvityskerros. Shimmer ei siis ole lohkoketju vaan ”Tangle”.

Shimmer-projektin ytimessä on Stardust-moduuli, jonka avulla kehittäjät voivat luoda älykkäitä sopimuksia, jotka ovat yhteensopivia NFT:iden ja muiden tokenisoinnin muotojen kanssa. Shimmer-verkko tulee tulevaisuudessa isännöimään myös hajautetun rahoituksen (DeFi) sovelluksia.

Miten IOTA:n Tangle toimii

IOTA on kryptovaluutta; sen arkkitehtuuria kutsutaan IOTA Tangleksi. Tangle käyttää proof-of-work (PoW) -järjestelmää transaktioiden todentamiseen hajautetussa pääkirjassa. Tanglen PoW-järjestelmä on samanlainen kuin Bitcoinin käyttämä, mutta se käyttää vähemmän energiaa ja vie vähemmän aikaa kuin muut PoW-järjestelmät.

Tanglen arkkitehtuurin yhteenliitettävyys ei edellytä täydellistä todentamista koko pääkirjassa. Sen sijaan kaikki osapuolet varmentavat samanaikaisesti, minkä seurauksena transaktioiden suorittamiseen tarvittava energia ja aika lyhenevät. Lisäksi Tanglen todentamisprosessin tarkoituksena on varmistaa, ettei ole päällekkäisiä transaktioita, jotka johtaisivat kaksinkertaiseen kuluttamiseen.

Järjestelmä itsessään ei kuitenkaan riittänyt suojaamaan massiiviselta, koordinoidulta hyökkäykseltä. Kuten Iota-säätiö totesi: ”Jos hyökkääjä hallitsee valtaosaa verkon laskenta-tehosta, se voi myös hallita konsensuksen suuntaa. Hyökkääjä pystyisi käyttämään rahan useaan kertaan ja jakamaan verkon.”

Suojautuakseen tällaiselta hyökkäykseltä Iota kehitti roolin nimeltä ”koordinaattori”. Iota-säätiö vastasi Coordinator-ohjelman pyörittämisestä. Toukokuussa 2019 julkaistussa ilmoituksessa kryptovaluuttayhteisölle kerrottiin, että IOTA-säätiö aikoi poistaa koordinaattorin roolin osana Coordicide-nimistä koko järjestelmän päivitystä.

IOTA:n whitepaperissa Tangle kuvataan lohkoketjuteknologian seuraajaksi: ”Tangle on luonnollisesti lohkoketjun seuraaja sen seuraavana kehitysaskeleena, ja se tarjoaa ominaisuuksia, joita tarvitaan koneiden välisen mikromaksujärjestelmän perustamiseen.

Tanglen edut

Toinen Tangle-teknologian etu on sen käyttökustannukset. Lohkoketjupohjaisissa kryptovaluutoissa, kuten Bitcoinissa, peritään transaktiomaksu kaikista verkossa tapahtuvista transaktioista.

Koska Tanglen transaktioiden tallennus- ja käsittelymekanismi ei vaadi louhijoita, transaktiomaksuja ei peritä.

Kun pienikokoisten mikromaksujen määrä kasvaa tulevaisuudessa merkittävästi, transaktiokustannukset tekevät lohkoketjupohjaisen kryptovaluutan käytön epäkäytännölliseksi tällaisissa maksuissa. Korkeat transaktiokustannukset ovat jo johtaneet Bitcoin-pölyongelmaan. Bitcoin-pölyllä tarkoitetaan transaktiossa jäljelle jäävää tai käyttämättä jäänyttä pientä Bitcoin-määrää, jonka arvo on pienempi kuin kelvollisen transaktion minimiraja. Näin ollen transaktion käsittely on mahdotonta, jolloin pieni määrä Bitcoineja jää lompakkoon tai osoitteeseen loukkuun.

IOTA:n hinta nousussa

Ennen Shimmer Networkin lanseerausta IOTA:n hinta on noussut kohtuullisesti viime viikolla. Tällä hetkellä IOTA:lla käydään kauppaa noin 0,32 dollarissa, mikä vastaa lähes 8 prosentin nousua. Viimeisen viikon aikana IOTA:n hinta on noussut yhteensä noin 25 prosenttia, mikä osoittaa selvästi, että lanseeraus antaa tokenille lähitulevaisuudessa vauhtia.

IOTA:n Firefly lompakko tukee Shimmer-tokenia

IOTA-lohkoketjun virallinen lompakko, Firefly, ilmoitti käyttäjille, miten he voivat lunastaa panostuspalkkionsa. Viestin mukaan käyttäjät voivat lunastaa Shimmer-panostuspalkkionsa suoraan Firefly Shimmer -sovelluksesta.

”Ennen Shimmerin lanseerausta (28.09.2022) haluamme jakaa joitain keskeisiä tietoja, jotta tiedät mitä odottaa. Voit lunastaa Shimmer-panospalkkioesi uuden Firefly Shimmer -sovelluksen kautta. Se on työpöytäsovellus, joka asentuu erikseen pääasiallisesta Firefly-sovelluksestasi #IOTA”

Firefly Shimmer -sovellus on Firefly-lompakosta riippumaton työpöytäsovellus. Tällä hetkellä Firefly odottaa Ledger Shimmer -sovelluksen tarkistusta ja turvallisuustarkastusta, jonka on määrä tapahtua kahden viikon kuluessa lanseerauksesta. Nykyisten Ledger-käyttäjien ei kuitenkaan tarvitse odottaa lunastaakseen palkkionsa.

”Jos olet Ledger-käyttäjä etkä halua odottaa, voit silti lunastaa Shimmer-palkintosi. Ledger Live -asetuksissa voit yksinkertaisesti siirtyä kohtaan ’Kokeelliset ominaisuudet’ ja ottaa käyttöön ’Kehittäjätilan’, jolloin voit asentaa Shimmer-sovelluksen laitteeseesi.”


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/09/iota-s-smr-token-shimmer-network-to-go-live-tomorrow