Intian talousarvio 2022: Kryptotuloista tullaan verottamaan 30 %

Intian talousarvio 2022: Kryptotuloista tullaan verottamaan 30 %

Intia suhtautuu myönteisesti uuteen kryptoverojärjestelmään, kun sen hallitus ilmoitti, että kaikista digitaalisista varoista saatavista tuloista peritään tasainen 30 prosentin vero.

Kryptosta tulee laillinen omaisuuserä

Vuoden 2022 budjettipuheessa valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman ilmoitti, että kaikkia virtuaalisen digitaalisen omaisuuden siirrosta saatuja tuloja verotetaan nyt 30 prosentilla. Tämä sisältäisi myös virtuaaliset digitaaliset varat lahjoina, joista vastaanottaja maksaisi verot. Verokannan perimisen lisäksi tämä ilmoitus merkitsee myös sitä, että kryptovaluutoista tulee laillinen omaisuusluokka Intiassa.

Sitharaman totesi:

Näin ollen ehdotan virtuaalisen digitaalisen omaisuuden verotuksen osalta, että virtuaalisen digitaalisen omaisuuden siirrosta saatua tuloa verotetaan 30 prosentin verokannalla.

Lisäksi hän totesi, että hankintamenoa lukuun ottamatta verotettavasta määrästä ei tehdä myönnytyksiä minkään kulujen vähennyksiin. Virtuaalisen digitaalisen omaisuuden siirrosta aiheutuvaa tappiota ei myöskään voida kuitata muista tuloista.

Lisäksi Sitharaman puhui puheessaan myös siitä, että siirtoon liittyvästä maksusta, joka ylittää tietyn rahamääräisen kynnysarvon, peritään 1 prosentin lähdeverovähennys (TDS).

Intialaiset toivottavat kryptoalan selkeyden tervetulleeksi

Huolimatta kryptovarojen raskaasta verotuksesta ala ja asiantuntijat ovat tyytyväisiä kiinteään verokantaan. Ilmoitus ei myöskään vahingoittanut suosittujen kryptotokenien, kuten BTC:n, ETH:n, WRX:n, SOL:n, ADA:n, DOGE:n ja MATIC:n, arvoja. Useimmat alan asiantuntijat keskittyivät siihen, että krypto luokitellaan lailliseksi omaisuusluokaksi, jossa on yksityiskohtaiset säännökset TDS:stä ja lähdeverosta (TCS).

Anish Shah, BDO India LLP, kommentoi tarkemmin kryptosijoittajien näkökulmasta,

Virtuaalisen digitaalisen omaisuuden siirron verotuksen käyttöönotto on tervetullut liike ja antaa sijoittajille etukäteen selvyyttä siitä, miten heidän tulojaan verotetaan.

Intian keskuspankin (RBI:n) digitaalinen valuutta

Sitharaman ilmoitti myös, että RBI lanseeraa oman keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) vuoteen 2023 mennessä.

Sundara Rajan TK, DVS Advisors LLP:n kumppani, totesi:

Digitaalisten varojen verotusta koskeva selkeys on ollut jo pitkään odotettavissa, ja sen odotettiin tulevan tänä vuonna. Ilmoitus digitaalisen omaisuuden 30 % verosta yhdessä hallituksen oman digitaalisen valuutan lanseerauksen kanssa on osoitus siitä, että hallitus aikoo estää saman ja aikoo, että vain rikkaat tekevät tällaisia investointeja ja että hallitus ei salli kryptoja valuuttana.

PM Modin näkemykset kryptosääntelystä

Modin hallituksen kabinettiministerinä Sitharaman on katsonut välttämättömäksi jäsentää erityinen verojärjestelmä kryptovaluuttojen ja virtuaalisten digitaalisten varojen liiketoimien monumentaalisen kasvun vuoksi. Itse asiassa pääministeri Modi oli hiljattain puhunut kryptovaluutoista Maailman talousfoorumin virtuaalisessa Davosin Agenda-konferenssissa 2022, jossa hän vaati maailmanlaajuisen säännönmukaisuuden tarvetta kryptosääntelyssä.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/02/india-budget-2022-crypto-income-to-be-taxed-30-percent