Intian kryptovaluutan kielto saatettiin muotoilla väärin

Intian kryptovaluutan kielto saatettiin muotoilla väärin
India

Intian entinen valtiovarainministeri on herättänyt epäilyksiä kryptovaluuttalain luonteesta ja todennut, että ”yksityisten kryptovaluuttojen kieltäminen” on saatettu tulkita lakiesityksessä väärin.

Intian kryptolakiehdotuksen luonne herätti huolta siitä, miten sanamuoto jättää ulos yksityiset kryptovaluutat. Parlamentin keskustelut kiistanalaisen lakiehdotuksen ”The Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill 2021” ympärillä on toistaiseksi nähty myönteisinä kryptovaluutan sääntelyn kannalta, mutta kryptovaluutta-lakiehdotuksen kuvauksen tarkka sanamuoto on kuitenkin herättänyt huolta siitä, mikä on yksityinen kryptovaluutta.

Lakiehdotuksessa, joka saatetaan esitellä lähipäivinä talviistuntokauden aikana, todetaan:

…luoda helpottava kehys Intian keskuspankin liikkeeseen laskeman virallisen digitaalisen valuutan luomista varten. Lakiehdotuksella pyritään myös kieltämään kaikki yksityiset kryptovaluutat Intiassa, mutta siinä sallitaan kuitenkin tietyt poikkeukset kryptovaluutan perustana olevan teknologian ja sen käyttötarkoitusten edistämiseksi.

Paikallisen uutiskanavan haastattelussa Intian entinen valtiovarainministeri Subhash Garg selvensi:

Mielestäni tämä oli ehkä virhe. Kun lakiehdotus ei ole vielä edes valmis, on harhaanjohtavaa sanoa, että yksityiset kryptovaluutat kielletään ja ilmoittaa asiasta hallitukselle. Ihannetapauksessa hallituksen pitäisi keskustella sidosryhmien ja kryptosijoittajien kanssa ja laatia sitten lakiesitys.

Subhash Garg

Hän lisäsi:

Tämä on uutta kehittyvää teknologiaa, jota kukaan ei oikeastaan täysin ymmärrä, ei hallituksessa eikä yksityisellä sektorilla. Kryptovaluutan ja lohkoketjuteknologian kaltaisesta asiasta, jolla on valtava tulevaisuuden potentiaali, on keskusteltava laajasti. Sen jälkeen voidaan tehdä päätös, jossa pidetään mielessä Intian etu.

Subhash Garg

Selkeyden puute sanasta ”yksityinen” krypto lakiehdotuksessa vaatii hallitukselta tarkempaa määrittelyä, sillä monet ovat tuoneet esille sen, että Ethereum ja Bitcoin ovat julkisesti kaupattavia, jolloin niitä voidaan pitää julkisina, ei niinkään yksityisinä, kolikoina.

Uusi valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman on tänään vahvistanut, että uusi kryptolakiehdotus esitellään parlamentissa kabinetin hyväksynnän jälkeen.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2021/11/indian-ex-finance-secretary-says-crypto-ban-may-have-been-worded-improperly