Indonesian keskuspankki olettaa FIAT-perusteisen CBDC:n olevan kryptoja uskottavampi

Indonesian keskuspankki olettaa FIAT-perusteisen CBDC:n olevan kryptoja uskottavampi

Indonesian keskuspankki olettaa CBDC:n, eli keskuspankin digitaalisen valuutan olevan kryptoja uskottavampi.

Hallitukset ja niiden keskuspankit ympäri maailmaa ovat nähneet kryptojen nousun ja tietävät, että niiden on tehtävä asialle jotakin. Indonesian keskuspankki harkitsee oman CBDC:n kehittämistä ”kryptojen vastaisessa taistelussa”.

Kryptoteollisuuden tuomat innovaatiot ovat ohittamassa lujaa vanhan, kaavoihin kangistuneen rahajärjestelmän. Maailman taloushallintoa johtavat tahot eivät kuitenkaan aio ottaa tätä niskoilleen, ja keskuspankit eri puolilla maailmaa pyrkivät rakentamaan omia digitaalisia omaisuuseriä kilpajuoksussa ylivallasta.

Times of India -lehden tämänpäiväisessä artikkelissa kerrotaan, että Bank Indonesia (maan keskuspankki) harkitsee CBDC:n (keskuspankin digitaalisen valuutan) kehittämistä ”kryptojen käytön torjumiseksi”.

Yksi pankin apulaisjohtajista tuki tätä lausuntoa kommentoimalla, että ”ihmiset pitäisivät CBDC:tä uskottavampana kuin kryptoa”.

Nyt tämä on ymmärrettävää, jos olet osa perinteistä järjestelmää ja sinulla on työpaikka suojeltavana, tai luet valtavirran mediaa tai et vain ole tutkinut kryptoja.

Kuitenkin riippumatta siitä, kuulutko perinteiseen rahoitusjärjestelmään vai et, CBDC:t ovat väline, jota voidaan käyttää kansalaisten valvomiseen aina yksilötasolle asti. Hallituksen on turha luvata, että näin ei tapahdu – se, että niitä voidaan käyttää ja todennäköisesti käytetään, pitäisi huolestuttaa kaikkia, jotka uskovat henkilökohtaiseen vapauteen.

Juda Agung, Bank Indonesian avustaja

Toinen Bank Indonesian avustaja, Juda Agung, totesi Times of India -lehden artikkelissa, että keskuspankin digitaalisen valuutan käyttöönoton kolme syytä olivat seuraavat:

  1. ”Digitaalisen valuutan (CBDC) käyttäminen laillisena maksuvälineenä kryptovaluuttojen torjumiseksi”.
  2. Yksi väline kryptovaluutan torjuntaan.
  3. CBDC olisi osa pyrkimystä puuttua kryptojen käyttöön rahaliikenteessä”

Agung ei todellakaan jätä epäilyksen varaa kryptovastaisista tunteistaan. On kuitenkin ihmeteltävä, miten CBDC pystyisi kilpailemaan, kun otetaan huomioon, että se on vain digitaalinen esitystapa kaikesta siitä velasta, jota kukin maa on tähän mennessä kerännyt.

Ainoa syy, miksi CBDC:n voitaisiin antaa menestyä, on se, että niitä käytettäisiin täydentämään kryptovaluuttojen käyttöä, tai jos olet aidan toisella puolella, maa voisi vain yrittää murskata krypton raskaalla sääntelyllä tai jopa kieltää sen kokonaan, kuten Kiinassa.

Näyttää siltä, että Indonesia saattaa seurata jälkimmäistä tietä. Maan islamilaiset oppineet ovat jo julistaneet sen ”haramiksi” eli kielletyksi.

Indonesian keskuspankin virkamiesten toteamus, että CBDC on uskottavampi kuin krypto, edellyttää kuitenkin, että heillä on paljon valtaa maan tiedotusvälineisiin. Tarinat, jotka mustamaalaavat kryptovaluuttaa ja ylistävät CBDC:n hyviä puolia, saattavat pitää suuren osan väestöstä pimennossa siitä, mistä todella on kyse.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoituksellisena, taloudellisena tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
Uutislähde / News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/12/indonesian-central-bank-assumes-cbdc-will-be-more-credible-than-crypto