IMF vastustaa yhä El Salvadorin BTC-vallankumousta

IMF vastustaa yhä El Salvadorin BTC-vallankumousta

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvostelee edelleen El Salvadorin päätöstä ottaa BTC käyttöön laillisena valuuttana ja vetoaa ”kuluttajariskiin”.

BTC laillistetaan IMF:n vastustuksesta huolimatta

Vuoden 2021 alussa, kun El Salvador oli juuri hyväksynyt historiallisen Bitcoin-lain, joka merkitsi uutta aikakautta rahalähetyksistä riippuvaisessa maassa, IMF reagoi asiaan vastustavasti. Silti, huolimatta IMF:n useista varoituksista BTC:n laillistamisen riskeihin liittyen, El Salvador oli vienyt suunnitelmansa läpi. Maa on käynnistänyt Bitcoin-käyttöisen Chivo Wallet -sovelluksen sekä perustanut useita pankkiautomaatteja helpottamaan päivittäisiä liiketoimia ja rahalähetysten siirtoa Bitcoinilla.

IMF jatkaa esteiden pystyttämistä

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että IMF on päättänyt pitää itsepintaisesti kiinni vanhentuneista peloistaan BTC:tä vastaan. Maanantaina neuvosto julkaisi El Salvadoriin vuonna 2021 tehdyn artikla IV -valtuuskunnan loppulausunnon, jossa se korostaa edelleen käsityksiään BTC:n laillistamisen vaarallisuudesta. IV-artiklan mukaisella valtuuskunnalla on tarkoitus kuulla IMF:n resursseja pyytäneiden jäsenmaiden hallituksen virkamiehiä.

Lausunnossa myönnetään kuitenkin, että kryptovaluutat voisivat tehostaa maksujärjestelmiä. Se kuitenkin sivuuttaa täysin järjestelmän hyödyt kieltäytymällä suhtautumasta avoimesti alan vivahteisiin. Sen sijaan IMF on keskittynyt vain listaamaan kriittisiä näkökulmia aiheesta:

”Koska bitcoinin hinta vaihtelee voimakkaasti, sen käyttö laillisena maksuvälineenä aiheuttaa merkittäviä riskejä kuluttajansuojalle, rahoituksen eheydelle ja rahoitusvakaudelle. Sen käyttö synnyttää myös finanssipoliittisia vastuusitoumuksia. Näiden riskien vuoksi bitcoinia ei pitäisi käyttää laillisena maksuvälineenä. Henkilöstö suosittelee Bitcoin-lain soveltamisalan kaventamista ja kehottaa vahvistamaan uuden maksuekosysteemin sääntelyä ja valvontaa.”

Presidentti edelleen BTC:n puolella

Lausunto tulee El Salvadorin presidentin Nayib Bukelen ilmoituksen perään, jossa hän ilmoitti kryptorahoitteisesta ja geotermisellä energialla toimivasta ”Bitcoin Citystä”. Viime viikolla presidentti ilmoitti suunnitelmistaan kanavoida kryptovakuudellisten joukkovelkakirjalainojen varat Conchagua-tulivuoren juurella sijaitsevan verovapaan kaupunkialueen kehittämiseen, jossa on liike- ja asuinalueita, viihdepaikkoja, ravintoloita, lentokenttä ja muita nykyaikaiselle metropolille tyypillisiä mukavuuksia. Kommentoidessaan IMF:n viimeisintä lausuntoa presidentti Bukkele twiittasi,

”Vaikka emme tietenkään ole samaa mieltä joistakin asioista, kuten Bitcoinin käyttöönotosta, sen tekemä analyysi maastamme on mielenkiintoinen.”

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisina, verotuksellisina, sijoituksellisina, rahoituksellisina tai muina neuvoina.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/11/imf-keeps-opposing-el-salvadors-btc-revolution