Huobi jättää Kiinan ja laajenee maailmanlaajuisesti

Huobi jättää Kiinan ja laajenee maailmanlaajuisesti

Huobi, Kiinan suurin kryptovaluuttapörssi, on nyt päättänyt luopua Kiinan markkinoista ja keskittyä maailmanlaajuiseen laajentumiseen. Siirrosta päätettiin osakkeenomistajien kokouksessa vain tunteja ennen kuin Kiinan hallitus ilmoitti kieltävänsä kaikki kryptotransaktiot ja -palvelut.

Huobi on jo lopettanut uusien rekisteröintien sallimisen Kiinassa, ja se on ilmoittanut poistavansa kaikki alustan nykyiset kiinalaiset käyttäjät vuoden loppuun mennessä.

Vaikka Huobi saa nyt noin 70 prosenttia tuloistaan Kiinan ulkopuolelta, Kiinassa toimivien vähittäiskauppiaiden osuus pörssin kaupankäyntivolyymista oli viime vuonna 20 prosenttia, vaikka pörssi on sanonut, että vähittäiskäyttäjät tekivät vähemmän kauppoja kuin instituutiot.

Tähän asti Huobi oli toivonut voivansa tehdä yhteistyötä sääntelyviranomaisten kanssa pysyäkseen Kiinassa, koska se oli vuosien varrella luonut yhteyksiä hallitukseen. Huobin toinen perustaja Du Jun sanoi kuitenkin Bloombergin haastattelussa:

”Aiemmin olimme olleet yhteydessä sääntelyviranomaisiin selvittääksemme, onko vielä olemassa keinoja toimia laillisesti Kiinassa. Mutta tällä kertaa keskustelulle ei ole tilaa. Strategiassamme on nyt kyse globaaliksi siirtymisestä.”

Nyt Huobi seuraa Binance– ja Bitmainin kaltaisten yritysten viitoittamaa tietä, jotka ovat jo siirtäneet toimintansa pois Kiinasta. Huobilla on maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa käyttäjää, joista suurin osa on Euroopassa, Kaakkois-Aasiassa ja Lähi-idässä.

Uusia työntekijöitä palkataan muun muassa Brasiliassa ja Turkissa, ja suunnitelmissa on jopa 3000 uutta työntekijää eri puolilla maailmaa.

Jehan Chu, Kenetic Capitalin toinen perustaja ja toimitusjohtaja:

”Huobi on jo pitkään ollut maailman johtava pörssi, eivätkä Kiinan vuosien ajan tiukentuneet kryptosäännökset ole sille vieraita. Massiivisella taseella ja vahvalla kansainvälisellä asiakaskunnalla uskon, että he sopeutuvat ja kaksinkertaistavat toimintansa Kiinan ulkopuolella sijaitsevilla suotuisammilla lainkäyttöalueilla.”

Mitä tulee kiinalaisiin kryptosijoittajiin, jää nähtäväksi, pystyvätkö he kekseliäisyydellään kiertämään kryptokiellon. Bloombergin artikkelin mukaan kaksi keinoa, joista keskustellaan parhaillaan kiinankielisessä Telegram-ryhmässä, ovat ulkomaanpassin hankkiminen ja kaikkien kryptovarojen siirtäminen lompakkosovelluksiin.

Huobi on yksi pisimpään toiminnassa olleista pörsseistä, jonka perustivat vuonna 2013 Du Jun, joka johti markkinointia, ja Leon Li, Oracle Corp:n koodari. Tarjoamalla nollatransaktiomaksuja kaksikko pystyi tekemään Huobista käytetyimmän Bitcoin-pörssin.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/Huobi-will-leave-China-and-expand-globally