Honduras houkuttelee kryptosijoittajia ”Bitcoin-laakso” -ohjelmalla

Honduras houkuttelee kryptosijoittajia ”Bitcoin-laakso” -ohjelmalla

Keski-Amerikan Honduras pyrkii alueen kryptovaluuttakeskittymäksi, ja se on käynnistänyt ”Bitcoin-laakson” Santa Lucian turistikaupungissa. Kaupungin peräti 60 yritystä hyväksyy nyt Bitcoinin maksuvälineeksi pyrkiessään houkuttelemaan kryptosijoittajia eri puolilta maailmaa.

Hondurasista on tullut uusin maa, jossa kaupunki hyväksyy kryptovaluutan maksuvälineeksi, sillä Santa Lucian turistikaupungissa, joka sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä pääkaupungista Tegucigalpasta, on nyt ”Bitcoin-laakso”. Lanseerauksen tarkoituksena on houkutella alueelle lisää turismia. Bitcoin Valley -hankkeessa koulutetaan aluksi 60 yritystä, jotka ottavat kryptovaluutat käyttöön markkinoidakseen tuotteitaan ja palveluitaan, ja odotetaan, että nämä käytännöt leviävät useampiin yrityksiin ja lähialueille, Reuters kertoo.

Aloitteen on kehittänyt Santa Lucian kunnanhallitus yhdessä Coincaex-kryptovaluuttapörssin, Blockchain Hondurasin ja Hondurasin teknillisen yliopiston kanssa. Coincaex vastaa kryptomaksujen suorittamiseen tarvittavien laitteiden ja palvelujen toimittamisesta, kun taas Blockchain Honduras tarjoaa koulutusta kryptolompakoiden käytöstä.

Teknologisen yliopiston professori Ruben Carbajal Velazquez sanoi,

Santa Lucian yhteisöä koulutetaan käyttämään ja hallinnoimaan kryptovaluuttoja, toteuttamaan niitä alueen eri yrityksissä ja tuottamaan kryptoturismia.

Keski-Amerikka keskittyy kryptoihin

Monet Latinalaisen Amerikan maat tutkivat kryptovaluuttojen mahdollisuuksia, mutta riskit ovat edelleen suuret. El Salvador hyväksyi Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi syyskuussa 2021, kun sillä on oma Bitcoin Beach -surffauspaikka El Zonten kaupungissa. El Salvadorin panostusta Bitcoiniin on haitannut kryptomarkkinoiden laskusuhdanne, ja se on julkisesti ilmoittanut, että sen Bitcoin-omistukset, joiden arvo oli aikoinaan 105 miljoonaa dollaria, ovat nyt noin 57 miljoonan dollarin arvosta.

Markkinoihin liittyvän luontaisen volatiliteetin käsittelemiseksi ”Bitcoin Valley” ”mahdollistaa kauppiaille välittömät maksut paikallisessa valuutassa, mikä eliminoi kryptovaluuttojen vaihteluriskit”, sanoo Leonard Paguanda, Blockchain Honduras -järjestön perustaja. Tämän vuoden huhtikuussa Hondurasin talousalue tunnusti Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi ja salli verojen maksamisen kryptovaluutalla. Sittemmin se on myös sallinut yhteisöjen laskea liikkeeseen Bitcoin-obligaatioita.

Kun yhä useammat alueet maailmassa ottavat käyttöön digitaalisia valuuttoja, Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ja Kansainvälinen järjestelypankki (BIS) ovat molemmat antaneet julkisia lausuntoja kryptovaluuttoihin liittyvistä riskeistä. BIS on todennut, että sen pelko kryptovaluutoista on käynyt toteen, ja viitannut viimeaikaiseen markkinaromahdukseen ja TerraUSD:n romahdukseen. Kansainvälinen valuuttarahasto on myös ilmaissut huolensa Bitcoinin hyväksymisestä lailliseksi maksuvälineeksi El Salvadorissa ja Keski-Afrikan tasavallassa ja todennut, että hajautettu rahoitus on riski rahoitusmarkkinoille ja että sääntelyä tarvitaan pikaisesti.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/08/honduras-attracts-crypto-investors-with-crypto-valley