Hollantilaispankki ING käynnistää DeFi-hankkeensa

Hollantilaispankki ING käynnistää DeFi-hankkeensa

Kansainvälinen pankkijätti aikoo testata omaa DeFi-lainahankettaan käyttämällä rahoitusmarkkinaviranomaisen (AFM) hiekkalaatikkoa, joka on innovatiivisten rahoitustuotteiden testikenttä.

DeFi-lainat

ING:n innovaatiojohtaja Annerie Vreugdenhil puhui Singaporen Fintech-festivaalin paneelikeskustelussa ING:n tulevasta DeFi-aloitteesta Alankomaissa. Hän ilmoitti, että yritys työskentelee kokeiluluontoisesti vertaislainahankkeen, DeFi:n, parissa yhteistyössä Alankomaiden rahoitusmarkkinaviranomaisen kanssa.

Vreugdenhilin mukaan pankki aikoo testata DeFi-hankettaan AFM Sandbox -protokollan mukaisesti, joka tarjoaa porsaanreiän, jonka avulla uudet yritykset voivat innovoida alalla ilman suurta sääntelyvalvontaa.

”Muissa paikoissa työskentelemme hiekkalaatikoiden kanssa, joita sääntelyviranomaisilla on. Meillä on nyt Amsterdamissa DeFi-aloite P2P-lainoista, jossa alamme tehdä yhteistyötä sääntelyviranomaisen kanssa.”

DeFi ilman Bitcoinia

Keskustelussa siirryttiin kryptovaluuttoihin, joita DeFi-protokolla tukisi. Vaikka Vreugdenhil myönsi BTC:n osoittaneen vakuuksien standardoidun muodon mahdollisuuden, hän väittää, että ING:n ratkaisu ei tule tukemaan Bitcoinia ja muita epävakaita kryptovaluuttoja.

Hän totesi seuraavaa,

”Tarkastelemme vertaislainojen antamista DeFi:n kaltaisessa asetelmassa. Meitä kiinnostaa se, miten voit todennäköisesti luoda vertaislainanantoa tai avata lainausmahdollisuuksia erilaisilla vakuuksilla. Eli erilaisilla tavoilla eikä niinkään haihtuvilla Bitcoineilla.”

ING:n virallinen tiedottaja kuitenkin väitti, että suunnitelmat eivät ole vielä konkretisoituneet ja että sääntelyviranomaiselle ei ole vielä kehitetty mitään ehdotusta.

ING:n DeFi Whitepaper

Monikansallinen pankki oli aiemmin tänä vuonna julkaissut DeFi-näkemyksiään yksityiskohtaisesti kuvaavan Whitepaperin, jossa yhtiö kehuu DeFi:tä sen rajattomista maksuista, 24/7-toiminnasta ja transaktioiden nopeudesta. Whitepaperissa ING mainitsi myös erityisesti lainausprotokolla Aaven toiminnan, jossa käyttäjät voivat hyödyntää älykkäitä sopimuksia tallettaakseen kryptoa vakuudeksi ja nostaakseen lainasummat stablecoinina. Whitepaperissa verrataan Aaven lainausmekanismin samankaltaisuutta perinteisen omaisuuslainan kanssa, jossa lainanottajat voivat ottaa velkaa maksaakseen jokapäiväisiä menoja samalla kun heidän sijoituksensa jatkaa karttumista. ING:n huolenaiheet epävakaiden valuuttojen käyttämisestä vakuutena otetaan huomioon myös Aaven stablecoinien lainaamisessa.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/11/dutch-bank-ing-starting-on-its-defi-lending-project