FTX kryptopörssin toimitusjohtaja leikittelee ajatuksella ostaa Goldman Sachs

FTX kryptopörssin toimitusjohtaja leikittelee ajatuksella ostaa Goldman Sachs

Bankman-Friedin mukaan kryptopörssi FTX:n arvo lähentelee tällä hetkellä 20 miljardin dollarin rajaa, ja hän kertoi hiljattain Financial Timesille, että jos FTX kasvaisi tarpeeksi suureksi, Goldman Sachsin hankkiminen ei olisi ”poissuljettu asia”.

Kryptopörssin FTX:n kasvu on ollut todella vahvaa, ja vaikka se ei ehkä vieläkään ole saavuttanut kilpailijoidensa Coinbasen ja Binancen menestystä, se tuotti 85 miljoonaa dollaria maksutuloja vuonna 2020 ja sen odotetaan tuottavan 400 miljoonaa dollaria vuonna 2021.

FTX:llä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia listautua, mutta se on keskellä uutta rahoituskierrosta ja aikoo kerätä jopa miljardi dollaria laajentaakseen tavoittavuuttaan ”krypto-natiivien markkinatoimijoiden ulkopuolelle”.

Financial Times:n haastattelussa Bankman-Fried totesi, että jos FTX kasvaisi tarpeeksi suureksi, Goldman Sachsin ostaminen ei olisi ”poissuljettu asia”.

”Jos olemme suurin pörssi, [Goldman Sachsin ja CME:n ostaminen] ei ole lainkaan poissuljettua.”

Bankman-Fried

FTX perustettiin vuonna 2019, ja kolmen vuoden aikana Bankman-Fried on kerännyt 8,7 miljardin dollarin nettovarallisuuden, mikä on 29-vuotiaalle siisti summa. Vaikka FTX tavoittelee 20 miljardin dollarin arvostusta, se on vielä melko kaukana siitä, että se pystyisi ostamaan Goldman Sachsin, jonka markkina-arvo on tällä hetkellä arviolta 129 miljardia dollaria.

Käynnissä olevalla rahoituskierroksella kerätään ”satojen miljoonien keskiarvoa” instituutioilta ja pyritään edelleen tavoittelemaan yksityissijoittajien osuutta markkinoista. Vaikka FTX ei tällä hetkellä aio listautua, ”haluamme olla sellaisessa asemassa, että voimme jatkaa, jos haluamme”

”Olemme onnekkaassa asemassa, koska meidän ei tarvitse tehdä sitä (listautuminen pörssiin), koska emme tarvitse pääomaa … toisaalta listautumisella voi olla suuria etuja, kuten tuotemerkin tunnettuus”.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/ceo-of-crypto-exchange-ftx-says-acquiring-goldman-sachs-is-not-out-of-the-question