Fintech alan veteraani näkee Polkadotin ensisijaisena haastajana Ethereumille

Fintech alan veteraani näkee Polkadotin ensisijaisena haastajana Ethereumille

Jos järjestät saatavilla olevat kryptovaluutat niiden markkinakoon mukaan laskevaan järjestykseen, huomaat, että Ethereum on Bitcoinin jälkeen toisella sijalla. Bitcoin on toimialaa edustava kryptovaluutta, jolla on suurin markkina-arvo. Silti ei ole järkevää verrata näitä kahta toistensa kilpailijoina. On olennainen ero siinä, miten käyttäjät kokevat nämä kaksi kryptovaluuttaa ja niiden noudattamat toimintaperiaatteet. Laila Maidan totesi Business Insiderissa, käyttäjät näkevät Bitcoinin ensisijaisesti arvovarastona, omaisuuseränä, joka on osoittanut eksponentiaalista hintakehitystä ja tarjonnut vertaansa vailla olevia tuottoja ajan mittaan. Ethereum taas on helpottanut DeFi:n laajentumista ja tehnyt siitä laajemmin käyttökelpoisemman älykkäiden sopimustensa avulla ja mahdollistamalla Ethereumia pohjana käyttävien erilaisten sovellusten kehittämisen. Mutta tekeekö se Ethereumista kilpailijattoman? No, se saattaa toistaiseksi vaikuttaa kilpailun ulkopuoliselta, mutta tilanne saattaa kääntyä pian.

Ethereumin todellinen kilpailija

Capital2Marketin toimitusjohtaja Keith Bliss näyttää tunnistaneen Ethereumin todellisen kilpailijan, ja hänellä on todennettavia argumentteja väitteensä tueksi. Fintech-markkinoiden veteraani Keith väittää huomanneensa, että kehittäjät ovat yhä enemmän taipuvaisia kääntymään Polkadotin puoleen rakentaessaan alustojaan ja projektejaan. Polkadot on tällä hetkellä yhdeksänneksi suurin kryptovaluutta.

Vaikka sekä Polkadot että Ethereum tukevat automaattisesti suoritettavia transaktioprotokollia ja tallentavat tapahtumat lohkoketjuun, edellinen pystyy siltaamaan ja olemaan vuorovaikutuksessa muiden lohkoketjujen, kuten Ethereumin, kanssa. Mitä tämä kyky merkitsee kehittäjälle? Se merkitsee sitä, että käyttämällä Polkadotia pääsee eroon sovellusten rakentamisesta päälohkoketjuun. Toisaalta Ethereumin kanssa työskennellessään kehittäjien on sen avoimen lähdekoodin verkosta ja käyttäjäystävällisyydestä huolimatta koodattava jokainen lisäyksensä Ethereumin päälohkoketjuun.

Ajan mittaan, kun siihen on rakennettu paljon sovelluksia, Ethereumin transaktioiden nopeus laskee, mikä puolestaan heikentää sen skaalautuvuutta. Polkadot ei lohkoketjusiltojen järjestelmällään aiheuta ylikuormitusta päälohkoketjuun. Tuloksena se pitää projektit helposti skaalautuvina.

Kun Polkadotin edut on tuotu esiin, Bliss ei kuitenkaan menisi niin pitkälle, että väittäisi Polkadotin korvaavan Ethereumin. Ethereumin juuret ovat menneet paljon syvemmälle sen kansainvälisen yhteisön hyväksynnän kautta. Lisäksi sillä on myös teknisiä päivityksiä tulevina päivinä. Mutta kilpailu näiden kahden pelaajan välillä tulee olemaan olemassa, uskoo Bliss.

Polkadotin hintakehityksen mittaaminen

Minkä tahansa kasvuennusteen mukana tulee väistämättä spekulaatioita hinnan ympärillä. Se, miten sen hinta nousee käytettävyyden laajentuessa, tekee alan sidosryhmät uteliaiksi. Bliss pysyy kuitenkin mieluummin varovaisena. Hän uskoo, että Polkadotin hintakehityksen mittaaminen ei ole vielä yhtä helppo tehtävä kuin Ethereumin tai Bitcoinin kohdalla.

Polkadot on vasta hiljattain saanut listautumisen Coinbase-pörssiin, kun taas markkinoilla on jo kypsyneitä Ethereum-tuotteita, kuten Grayscalen Ethereum-pörssinoteerattu rahasto tai Ethereum-futuurit. Bliss ennustaa Polkadotin saavuttavan 100 dollarin hinnan seuraavien kolmen vuoden aikana, jos se jatkaa kasvuaan lisäämällä riippumattomia lohkoketjuja, jotka liittyvät sen verkkoon ja toimivat sen ulkopuolella, ja jos se houkuttelee edelleen kehittäjiä.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/Fintech-Industry-Veteran-Sees-Polkadot-as-Primary-Ethereum-Competitor-in-Blockchain