EU on kieltämässä anonyymit transaktiot yksityisistä kryptolompakoista

EU on kieltämässä anonyymit transaktiot yksityisistä kryptolompakoista

Mikäli EU:n äänestys hyväksytään lainsäädännöksi, kaikki pörssit velvoitetaan ilmoittamaan yli 1000 euron kryptotransaktiot. Vaatimus velvoittaa pörssit keräämään henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja.

Euroopan parlamentin aiheesta antaman lehdistötiedotteen mukaan toimenpide on osa pakettia, jolla pyritään estämään rahanpesu, terrorismin rahoitus ja muut rikokset.

Talous- ja raha-asioiden valiokunnan (ECON) jäsenet äänestivät eilen yhdessä kansalaisvapauksien valiokunnan (LIBE) kanssa asiasta 93 äänellä 14:ää vastaan 14:n pidättyessä äänestämästä.

Jotta lakiehdotus voidaan hyväksyä, sen on vielä läpäistävä EU:n parlamentin, Euroopan komission ja Eurooppa-neuvoston kolmikantakokoukset, mutta näiden elinten ei odoteta muuttavan lainsäädäntöä merkittävästi.

ECONin apulaisesittelijä Ernest Urtasun sanoi:

”Kryptovarojen laittomat virrat liikkuvat suurelta osin huomaamatta Euroopassa ja muualla maailmassa, mikä tekee niistä ihanteellisen välineen anonymiteetin varmistamiseen. Kuten kaikki viimeaikaiset rahanpesuskandaalit Panama-papereista Pandora-papereihin ovat osoittaneet, rikolliset menestyvät siellä, missä salassapitosäännöt mahdollistavat salassapidon ja anonymiteetin. Tällä asetusehdotuksella EU sulkee tämän porsaanreiän.”

ECONin apulaisesittelijä Ernest Urtasun

LIBE:n yhteisesittelijä Assita Kanko totesi seuraavaa:

”Mietinnöllämme on kaksi tavoitetta: suojella ja normalisoida. Meidän olisi helpotettava kryptovarojen käyttöä hyväntahtoisille ihmisille turvallisesti ja asianmukaisesti sekä suojeltava kryptovarojen käytöltä terrorismin rahoitukseen tai rahanpesuun. Pyrimme kuitenkin myös normalisoimaan kryptomaailmaa sen kasvaessa ja panemme täytäntöön sääntöjä, jotka luovat luottamusta. Yli kymmenen vuotta Bitcoinin luomisen jälkeen on korkea aika ottaa nämä tärkeät askeleet kansalaistemme kannalta.”

LIBE:n yhteisesittelijä Assita Kanko

Kryptoalalla on niitä, jotka vastustavat voimakkaasti ehdotettua uutta EU-lainsäädäntöä. Coinbasen toimitusjohtaja Brian Armstrong totesi twiitissä, että ehdotus on ”innovaation, yksityisyyden suojan ja lainvalvonnan vastainen” ja että kryptovaluuttaan sovellettaisiin epäoikeudenmukaisia normeja fiat-järjestelmään verrattuna. Hän myös huomautti:

”Kuvittele, jos EU vaatisi pankkiasi ilmoittamaan sinusta viranomaisille joka kerta, kun maksat vuokran vain siksi, että transaktio oli yli 1 000 euroa”,”

Coinbasen toimitusjohtaja Brian Armstrong

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/03/eu-vote-passed-to-prevent-anonymous-transactions-from-private-crypto-wallets