Ethereumin tuleva päivitys lupaa valtavaa säästöä energiatehokkuuteen

Ethereumin tuleva päivitys lupaa valtavaa säästöä energiatehokkuuteen

Odotettu Ethereumin päivitys on vain 11 päivän päässä, ja verkon suunnitelluista muutoksista on puhuttu paljon. Suurin muutos on kuitenkin energiankulutuksen massiivinen väheneminen.

Mitä Ethereumin louhinnalle tapahtuu?

Kun Ethereum siirtyy proof-of-work -konsensuksesta proof-of-stake -konsensukseen, se muuttuu energiaintensiivisestä louhinnasta lähes merkityksettömäksi energiankulutukseksi. Jotta louhijoita kannustettaisiin lopettamaan louhinta, ”Difficulty Bomb” tekee louhinnan jatkamisen mahdottomaksi.

Louhijat voivat joko ryhtyä uuden ketjun validoijiksi tai jatkaa louhintaa siirtymällä Ethereum Classic:iin.

Ethereumin mahdollinen haarautumisen

Toinen vaihtoehto louhijoille on hypätä kokonaan uuteen PoW-ketjuun. Mahdollisuudet tähän ovat melko todennäköiset, ja jotkut louhijat voivat päättää kokeilla onneaan tässä.

ETHPOW-token olisi uuden PoW-ketjun natiivi token, ja sen ennustetaan lanseerattavan vähintään 18 dollarin hintaan. Nykyiset Ethereumin haltijat saavat uuden tokenin ilmaiseksi. Niiden, joilla on ETH:ta pörssissä, on tarkistettava, että se tukee uutta tokenia.

Jotkut asiantuntijat sanovat kuitenkin, että mahdollinen PoW-ketjun haarautuminen ei tule saamaan paljon vetovoimaa, koska Chainlinkin tuki puuttuu, useimmat dAppit tukevat yhdistämistä ja lisäksi Ethereum Classicin tapaus osoittaa, että hyvin harvat kehittäjät työskentelivät sen parissa.

Ethereum ei vielä muutu nopeammaksi tai halvemmaksi

Yhdistymisestä on ollut jonkin verran väärinkäsityksiä, erityisesti yksityissijoittajien keskuudessa, että se tuo käyttäjille paljon halvemman ja nopeamman verkon.

Ethereum-säätiö on selventänyt, että näitä erityisiä etuja ei välttämättä vielä tule, mutta energiatehokkuus paranee huomattavasti. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki dAppit, jotka panostavat energiatehokkuuteen, pysyvät todennäköisesti Ethereumin lohkoketjussa.

Iacov Levin, toimitusjohtaja ja perustaja Midas Investments, jolla on 200 miljoonaa dollaria hallinnoitavana, totesi:

”Todennäköisesti Ethereumin siirtyminen energiatehokkuuteen asetetaan standardiksi tai mittapuuksi, jonka mukaan monia muita energiaa kuluttavia lohkoketjuprotokollia mitataan lähitulevaisuudessa. Sijoittajien, omaisuudenhoitajien ja sääntelyviranomaisten keskuudessa vallitsee näkemys, että jos Ethereum pystyy onnistuneesti siirtymään, myös muiden PoW-protokollien pitäisi pystyä siirtymään kaikkien parhaaksi.”

Päivitykseen jälkeen

Onnistuessaan Ethereum Merge päivitys edistää pitkälle Ethereumin jatkumista ensisijaisena älysopimusten lohkoketjuna tulevaisuuden kehityksessä.

Iacovilla oli seuraavaa sanottavaa siitä, miten hän uskoo Ethereumin kurovan umpeen eron Bitcoiniin:

”Ethereum on varmasti tullut yhä enemmän huomioon energiatehokkaana lohkoketjuna, joka irrottautuu Bitcoinia vaivaavasta negatiivisesta maineesta, joka on merkittävä tekijä, joka ruokkii ympäristön ilmaston heikkenemistä. Tämän muuttuneen näkymän ansiosta institutionaaliset sijoittajat saattavat olla halukkaampia kasaamaan omaisuuserää, mikä ajaa sitä sulkemaan sen ja Bitcoinin välisen hinnoittelueron.”


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/09/ethereum-merge-will-bring-huge-energy-efficiency