Ethereum-verkon kaasumaksut ovat ennätyksellisen alhaiset

Ethereum-verkon kaasumaksut ovat ennätyksellisen alhaiset

Ethereumin kaasumaksut ovat romahtaneet 20 kuukauden alimmalle tasolle, kun markkinoiden laskusuhdanteen myötä käyttäjien aktiivisuus on vähentynyt jyrkästi. Markkinoiden laskusuhdanne on johtanut verkon ruuhkautumisen merkittävään vähenemiseen, vaikka lohkotilan kysyntä on edelleen suurta. Keskimääräinen transaktiomaksu Ethereumissa on hieman yli kaksi dollaria.

Kaasumaksut vapaassa pudotuksessa

Ethereumilla kaasumaksut putosivat lauantaina jopa 69 senttiin. Tämä on ollut alhaisin kaasumaksu 19 kuukauteen, sillä markkinoiden laskusuhdanteella on näkyvä vaikutus kustannuksiin. Hinnat ponnahtivat takaisin ylöspäin seuraavana päivänä ja nousivat 1,57 dollariin eli 0,0015 ETH:n hintaan. Tämä hintataso nähtiin viimeksi joulukuussa 2020. Lasku johtuu ETH:n hinnan laskusta ja verkkoaktiivisuuden vähenemisestä.

Etherscanin tiedot osoittavat, että Ethereumissa tapahtuvan transaktion keskimääräinen maksu on tällä hetkellä 21 Gwei, mikä vastaa 0,0021 ETH:ta. ETH:lla käydään tällä hetkellä kauppaa noin 1100 dollarilla, mikä vastaa noin 2,31 dollaria.

Ennätyksellisen korkeat kaasumaksut vuonna 2021

Ethereumin kaasumaksut olivat nousseet ennätyskorkeiksi vuonna 2021, kun ETH:n hinta nousi kryptomarkkinoiden rallin aikana. Tätä pahensi NFT:iden ympärillä vallitseva kiinnostuksen nousu, jonka seurauksena suurin osa NFT:istä ja NFT-kokoelmista käytiin kauppaa Ethereumin lohkoketjussa. Suosionsa huipulla yksittäisen NFT:n lyöminen maksoi käyttäjille satoja dollareita, ja monimutkaisemmat transaktiot maksoivat vielä enemmän, kun verkko kamppaili lisääntyneen ruuhkautumisen kanssa.

Tämä johti useiden kilpailevien lohkoketjujen, kuten Avalanchen, Solanan ja epäonnekkaan Terra-lohkoketjun, nousuun. Nämä lohkoketjut tarjosivat käyttäjille huomattavasti alhaisempia maksuja, mikä johti valtavaan käyttäjävirtaan.

Markkinoiden huipun jälkeen Ethereumin kaasumaksut ovat kuitenkin laskeneet tasaisesti. Markkinoiden huipun jälkeen vuonna 2021 ETH on menettänyt noin 77 prosenttia dollarimääräisestä arvostaan. Tämä on johtanut siihen, että myös transaktiokohtaiset dollarikustannukset ovat laskeneet merkittävästi. Edellisen kerran Ethereumin kaasumaksut pääsivät alle 2,50 dollarin rajan marraskuussa 2020. Tuolloin ETH:lla käytiin kauppaa noin 500 dollarilla.

Etherscanin tiedot osoittavat, että myös päivittäisten transaktioiden keskimääräinen määrä on laskenut. Layer-2 -ratkaisujen, kuten Optimism ja Arbitrum, lisääntyvä käyttöönotto on myös auttanut Ethereum-verkon ruuhkautumisen helpottamisessa. Molempien Layer-2 -ratkaisujen yhteenlaskettu arvo on lukittu (TVL) noin 2,7 miljardia dollaria. Verkko on kuitenkin onnistunut käsittelemään johdonmukaisesti miljoona transaktiota kahden viime vuoden aikana. Tämä viittaa siihen, että lohkotilan kysyntä on edelleen huomattavan suurta vallitsevista markkinointiolosuhteista riippumatta.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/07/ethereum-gas-fees-drop-to-record-low-as-market-downturn-continues