Ethereum 2.0: Buterin antaa päivityksen Bankless Podcastin aikana

Ethereum 2.0: Buterin antaa päivityksen Bankless Podcastin aikana

Vitalik Buterin on antanut aikataulun Ethereum 2.0:n valmistumiselle, mikä todennäköisesti jättää muutaman pettyneen ihmisen. Buterin puhui Banklessin YouTube-kanavalla ja puhui monista aiheista maksimalismista ja layer 1:stä. Buterin jakoi kuuntelijoille myös tiekartan, jossa esiteltiin yksityiskohtaisesti Ethereumin menestymisen kannalta välttämättömät vaiheet.

Hän korosti myös, että Ethereumista on tultava kevyempi ja ketterämpi lohkoketjujen datan suhteen, jotta useammat ihmiset voivat käyttää sitä.

Endgamesta puhuminen

Haastattelun pääteema pyöri Ethereum 2.0:n ympärillä ja erityisesti Buterinin blogikirjoituksen ”Endgame” ympärillä, jonka hän oli julkaissut viime vuoden joulukuussa. Blogissa puhuttiin etenemissuunnitelmasta, jossa hahmoteltiin Buterinin visio luotottomasta ja sensuurin kestävästä ketjusta. Buterin puhui haastattelussa visiostaan päivitetystä polusta Ethereum 2.0:aan.

”Endgame”-blogikirjoituksessaan Buterin toteaa, että kaikki lohkoketjut tulevat lopulta lähentymään toisiaan, ja samalla hän luettelee työkaluja, joiden avulla lohkojen todentaminen tapahtuisi sensuurin kestävällä ja hajautetulla tavalla.

Tie Ethereum 2.0:aan

Buterin oli julkaissut päivitetyn tiekartan 1. joulukuuta 2020, joka on ensimmäinen vuosipäivä Beacon Change -aloituksesta. Kaaviossa näkyy viisi erillistä ryhmittymää, jotka on otsikoitu yhdistymiseksi, nousuksi, rajaksi, puhdistukseksi ja loistoksi. Jokainen viittaus on myös selitetty, ja sulautuminen viittaa kahden rinnakkaisen Ethereum-ketjun lähentymiseen. Yhdistyminen merkitsee siirtymistä Proof-of-Workista Proof-of-Stakeen. Tämä tapahtuu vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

Yhdistyminen antaa Ethereumille ennennäkemättömän kaistanleveyden, skaalautuvuuden ja läpäisykyvyn. Buterin totesi, että sulautuminen on tärkeä päivitys Ethereumin verkon rakentamisessa. Kun nämä kaksi vaihetta ovat ohi, Buterin toteaa, että Ethereum olisi 80-prosenttisesti valmis.

”Sanoisin, että noin 50. Olisin valmis menemään yli 60:n, kunhan ”merge” on täysin valmis, ja olisin valmis menemään yli 80:n, kun meillä on täysi sharding-toteutus.”

Seuraava vaihe on ”Verge”, joka mahdollistaa käyttäjille useampien solmujen käytön, jonka jälkeen näemme purge- ja splurge-vaiheet, joissa ensimmäinen poistaa historialliset tiedot, kun taas jälkimmäinen lisää sekalaisia päivityksiä.

Ethereum on puolivälissä

Puhuessaan Ethereumin edistymisestä viimeisten kuuden vuoden aikana Buterin totesi, että Beacon Chainin käynnistämisen, NFT:iden nousun ja Lontoon hard forkin ansiosta ”olemme 50 prosenttia matkasta perillä”. Hän myönsi myös, että Ethereum ei ole vielä valmis suoraan massakäyttöön, ja korosti, että tarvitaan layer-two-ratkaisuja ja alhaisempia transaktiomaksuja. Hän totesi kuitenkin, että layer-two-skaalauksessa on tapahtunut merkittävää ja ”hämmästyttävää” edistystä viime vuoden aikana. Hän korosti myös päivitysten turvallisuus- ja suojausominaisuuksia.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/01/ethereum-2-0-buterin-gives-update-during-bankless-podcast