Etelä-Korean poliisi haluaa jäädyttää Luna-säätiön varat

Etelä-Korean poliisi haluaa jäädyttää Luna-säätiön varat

Etelä-Korean lainvalvontaviranomaiset ryhtyvät toimiin Luna Foundation Guardia (LFG) vastaan ja pyrkivät jäädyttämään kaikki voittoa tavoittelemattomaan ryhmään liittyvät varat.

Korean poliisi aloittaa toimet LFG:n varojen jäädyttämiseksi

Etelä-Korean kansallinen yleisradioyhtiö Korean Broadcasting System (KBS) on raportoinut, että Soulin suurkaupungin poliisiviranomainen on antanut useille pörsseille ohjeet estää LFG:tä nostamasta yritysvarojaan tai käyttämästä varojaan. KBS paljasti myös, että se, noudattavatko pörssit tätä ohjetta vai eivät, riippuu täysin pörssien harkinnasta, sillä laki ei pakota niitä tekemään niin. Kryptopörssi Coinone oli aiemmin keskeyttänyt LUNA-tokenin kaupankäynnin pian kaatumisen jälkeen, ja Korbit ja Bithumb antoivat varoituksia sijoittajille. Lisäksi KBS kertoi myös, että poliisi oli saanut selville yksityiskohtia, jotka viittaavat säätiön varojen kavaltamiseen.

Poliisi tutkii Do Kwonin toimia

Luna Foundation Guard on voittoa tavoittelematon järjestö, joka pyrkii lisäämään BTC-varauksia Terraform Labs -yrityksen luoman TerraUSD (UST) stablecoinin tueksi. Sen toimitusjohtaja Do Kwon on jo tutkan alla väitettyjen talousrikosten vuoksi, ja ”Grim Reaper” -nimellä tunnettu eteläkorealainen lainvalvontajoukko tutkii häntä veronkiertosyytösten vuoksi. Kaksi vuotta sitten lakkautettu työryhmä perustettiin uudelleen erityisesti tutkimaan LUNA:n tuhoisan romahduksen tapahtumia, jolloin Terran markkina-arvo putosi 41 miljardista dollarista alle 950 miljoonaan dollariin vain viikossa. Ryhmä tutkii myös, kuinka paljon vahinkoa kaatuminen aiheutti sijoittajille; raporttien mukaan noin 280 000 eteläkorealaista sijoittajaa on kärsinyt hankkeen liekkeihin joutumisesta. Raporttien mukaan nämä sijoittajat valmistautuvat myös nostamaan Do Kwonia vastaan ryhmäkanteen.

Lainsäätäjät tapaavat pörssejä

Terra-ekosysteemin romahdus on käynnistänyt markkinoiden romahtamisen dominoefektin. Kaikki alkoi, kun UST menetti 1 dollarin kiinnityksensä, mikä johti siihen, että LUNA:n arvo romahti lähes 100 prosenttia ja putosi 0 dollariin. Luna oli saavuttanut kaikkien aikojen korkeimman arvonsa huhtikuussa 2022 ja kävi kauppaa keskimäärin 80 dollarin hintaan ennen romahdusta. Tämän seurauksena Korean lainsäätäjät tapaavat maan viiden suurimman pörssin – Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ja Gopax – edustajia selvittääkseen, pitäisikö nämä pörssit asettaa vastuuseen sijoittajien varojen menetyksestä.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/05/korean-police-wants-to-freeze-luna-foundation-assets