Esports-organisaatio FaZe Clan erotti jäsenen osallistumisesta kryptovaluutta huijaukseen

Esports-organisaatio FaZe Clan erotti jäsenen osallistumisesta kryptovaluutta huijaukseen

Yksi maailman suosituimpia esports-organisaatioita FaZe Clan on erottanut yhden jäsenen ja hyllyttänyt kolme jäsentä, koska heidän väitetään osallistuneen kryptovaluutta huijaukseen.

FaZe Clanilla on 11,2 miljoonaa seuraajaa Instagramissa ja institutionaalisia sponsoreita, kuten Nissan, HTX Esports ja G Fuel, joten FaZe Clanin vaikutusvalta ja ulottuvuus on merkittävä. Koska FaZe Clanin kaltaisten vaikuttajien asema on onnistuneesti yhdistetty lailliseen Esports-organisaatioon, on järkevää, että kryptoyhtiöt näkevät FaZe Clanin kaltaisten vaikuttajien potentiaalisen markkinointistrategian.

FaZe Clanin jäsenten väitetään olleen mukana kryptoalan ”pump and dump” -huijauksessa, jossa he mainostivat ”Save The Kids” -altcoinia ja sitten heittivät sijoituksensa pois saaden itse massiiviset voitot seuraajiensa kustannuksella. FaZe Clanin eri jäsenet mainostivat voimakkaasti ”Save The Kids” -kryptovaluuttaa, ja heille oli tiettävästi maksettu huijauskolikon mainostamisesta.

Vastauksena näihin syytöksiin järjestö julkaisi eilen lausunnon, jossa se näytti selvästi erottavan FaZe Clanin joidenkin jäsentensä käytöksestä.

”FaZe Clanilla ei ollut minkäänlaista osuutta jäsentemme toimintaan kryptovaluutta-alalla. ”Tuomitsemme voimakkaasti heidän viimeaikaisen käytöksensä. Faniemme luottamus ja kunnioitus on ollut ja tulee aina olemaan ykkösprioriteettimme.”

Jäsenet Jarvis, Nikan ja Teeqo hyllytettiin Esports-organisaatiosta, kun taas Kay pudotettiin FaZe Clanista.

Altcoinin väitetyn pumppaamisen ja myynnin lisäksi useat muut vaikuttajat ovat vihjanneet, että mukana olleet jäsenet tiesivät, että projektin tarkoituksena oli irrottaa rahaa faneilta, eikä tukea lasten hyväntekeväisyyttä.

Kay julkaisi anteeksipyynnön Twitterin kautta ennen kuin hänet pudotettiin ryhmästä:

”En tarkastanut mitään tästä FaZe-tiimini kanssa, ja nyt tiedän, että minun olisi pitänyt tehdä se.” ”Oli niin vastuutonta minulta puhua julkisesti mistään kolikoista tietämättä enemmän & tietäen nyt, että niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.”

Kryptoyhteisössä rehottavien ponzi-huijausten ja ”pump and dump” -huijausten määrän vuoksi vaikuttajat joutuvat yhä useammin vilpillisten tai kyseenalaisten hankkeiden kohteeksi sosiaalisen vaikutusvallan vuoksi. Erityisesti altcoinit ja meemikolikot käyttävät usein vaikuttajia tukemaan kryptopromootioitaan. Vaikuttajat, joilla on yleensä nuorempi ja naiiviimpi fanikunta, on siksi saatava vastuuseen teoistaan ja otettava vastuu edellä kuvatun kaltaisista tilanteista.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/faze-clan-members-dropped-by-esports-organization-for-involvement-in-crypto-pump-and-dump