Epic Games avaa ovet lohkoketju-peleille Steam-kiellon jälkeen

Epic Games avaa ovet lohkoketju-peleille Steam-kiellon jälkeen

Epic Games on kertonut The Verge -lehdelle, että se on valmis ottamaan pelikauppaansa lohkoketjupelejä ja pelejä, jotka tukevat kryptovaluuttoja ja lohkoketjupohjaisia NFT:tä. Epicin lausunto tulee sen jälkeen, kun sen kilpailija Valve on kieltänyt lohkoketjuteknologiaa ja NFT:iden kaltaisia omaisuuseriä sisältävät pelit Steamista.

Epiciltä kysyttiin NFT:tä sisältävien pelien mahdollisuudesta, johon se vastasi olevansa valmis tekemään yhteistyötä alan varhaisten kehittäjien kanssa.

Tarvitaan vaatimustenmukaisuutta

Epic mainitsi kuitenkin, että pelien olisi oltava rahoituslainsäädännön mukaisia, niissä olisi mainittava selvästi, miten lohkoketjua käytettäisiin, ja niissä olisi oltava asianmukaiset ikäluokitukset. Yhtiö totesi myös, että kehittäjät eivät saisi käyttää Epicin maksupalveluja kryptomaksujen vastaanottamiseen, vaan heidän olisi hyödynnettävä omia maksujärjestelmiään.

Sääntöjen selventäminen

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeny oli aiemmin todennut, että yhtiö ei ole kiinnostunut NFT:stä, mutta nykytilanteessa näyttää siltä, että tämä lausunto koskee vain yhtiön omia pelejä. Yhtiö on ilmoittanut selventävänsä sääntöjä tekemällä yhteistyötä kehittäjien kanssa ymmärtääkseen, miten lohkoketjuteknologiaa hyödynnetään peleissä. Toimitusjohtaja kertoi Twitterissä ajatuksiaan lohkoketjuteknologian käytöstä peleissä toteamalla,

”Epic Games Store toivottaa tervetulleiksi pelit, jotka hyödyntävät lohkoketjuteknologiaa, kunhan ne noudattavat asiaankuuluvia lakeja, julkistavat ehtonsa ja ovat ikäluokiteltuja sopivalle ryhmälle. Vaikka Epic ei käytä kryptoa peleissämme, toivotamme tervetulleeksi innovaatiot teknologian ja rahoituksen aloilla… Lohkoketju on teknologiana vain hajautettu transaktiotietokanta, jolla on hajautettu liiketoimintamalli, joka kannustaa investoimaan laitteistoon tietokannan kapasiteetin laajentamiseksi. Sillä on hyötyarvoa riippumatta siitä, onnistuuko sen tietty käyttö vai ei.”

Kehittäjät joutuvat vielä odottamaan

Epicin halukkuus tukea lohkoketjuteknologiaa ja lohkoketjupelejä alustallaan ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Steamista pois pakotetut kehittäjät voisivat heti laittaa pelinsä Epic Game Storeen. Epicin itsejulkaisuohjelma on tällä hetkellä suljetussa beta-vaiheessa, ja Epic Gamesin FAQ-osio täsmentää, että se valitsee alustalle pääsevät pelaajat vain tapauskohtaisesti.

Epicin tiedetään kuitenkin olevan suhteellisen lempeä ja salliva alustan omistaja, mikä oli tullut esille sen oikeudenkäynnin aikana Applen kanssa, kun asianajajat ostivat tiettyjä loukkaavia ja seksualisoituja pelejä, jotka olivat saatavilla itch.iossa.

Kilpailu Valven kanssa

Mahdollisuuden antaminen peleille, jotka Steam on kieltänyt, on yksi tapa, jolla Epic voi kilpailla Valven kanssa. Epic on valmis tekemään merkittäviä panostuksia yrittäessään tehdä kaupastaan merkittävän toimijan PC-pelialalla, ja tämä kehitys voisi toimia kehittäjien ja pelaajien saamiseksi mukaan.

NFT-fanit ovat jo kääntäneet katseensa Epicin puoleen, kun uutiset kiellosta levisivät, ja Enjin, joka auttaa kehittäjiä integroimaan NFT:t tuotteisiinsa, kutsui Valven päätöstä ”lyhytnäköiseksi” ja ”pettymykseksi”.

Steam-kielto

Steam-kielto tuli sen jälkeen, kun Valve oli hiljaa kieltänyt kaikki pelit, joissa käytetään kryptovaluuttoja ja NFT:tä, perustellen sitä sillä, että NFT:t voitaisiin vaihtaa oikeaan rahaan. Steamin päivitetyissä Steam-jakelun käyttöönotto-ohjeissa mainitaan nimenomaan ”lohkoketjuteknologiaan perustuvien sovellusten, jotka laskevat liikkeelle tai sallivat kryptovaluuttojen tai NFT:iden vaihdon, kieltäminen”.

Vaikka Valve ei ole antanut mitään selkeitä perusteluja päätökselleen kieltää NFT:t ja kryptovaluutat, Age of Rustin kehittäjän SpacePiraten twiitit antoivat meille vihjeen asian taakse. SpacePirate kutsui NFT:iden ja kryptovaluuttojen kieltoa Steamissa jatkoksi kaikille esineille, joilla on rahallista arvoa reaalimaailmassa, asetetulle yleiselle kiellolle.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/Epic-Games-Opens-Doors-For-Blockchain-Games-After-Steam-Ban