Elon Musk teoretisoi kuka Satoshi Nakamoto todella on

Elon Musk teoretisoi kuka Satoshi Nakamoto todella on

Elon Musk Teslan, SpaceX:n, The Boring Companyn, Neuralinkin ja OpenAI:n toimitusjohtaja on antanut uuden lausunnon siitä, ketä hän pitää todellisena Satoshi Nakamotona tosielämässä.

Puhuessaan podcast-haastattelussa Lex Fridmanin kanssa Musk sanoi, että hän luulee tietävänsä, kuka todella loi Bitcoinin, mutta samalla hän myös kiisti, että se on hän, ja meni jopa niin pitkälle, että jos se on todella hän, hän vahvistaisi sen epäröimättä.

”No, voit katsoa ideoiden kehitystä ennen Bitcoinin lanseerausta ja katsoa, kuka kirjoitti näistä ideoista. En tietenkään tiedä, kuka loi Bitcoinin käytännön tarkoituksiin. Ideoiden evoluutio on aika selkeä sen suhteen, ja näyttää siltä, että Nick Szabo on luultavasti enemmän kuin kukaan muu vastuussa näiden ideoiden evoluutiosta.” Musk tuumaili.

Nick Szabo on tietojenkäsittelytieteilijä ja kryptografi. Hän on myös oikeustieteilijä. Vuonna 1997 Szabo keksi ja myöhemmin popularisoi termin ”älykkäät sopimukset” viittaamaan sähköisten maksujen käytäntöihin ja malleihin artikkelissa ”Formalizing and Securing Relationships on Public Networks”, jossa hän käsitteli sitä, mistä myöhemmin tuli perusta varhaisille Bitcoinia edeltäville kryptografisille protokollille ”Bitgold”, joka oli Szabon vuonna 1998 esittelemä proof of concept -periaatteella toimiva hajautettu protokolla. Monet, Musk mukaan lukien, ovat esittäneet hypoteesin, että Szabo on todellinen henkilö salanimellä Satoshi Nakamoto esiintyvän Satoshi Nakamoton takana, lähinnä siksi, että Szabo on ollut lohkoketjuteknologioiden edelläkävijä 90-luvulta lähtien.

Szabo on vuosien varrella toistuvasti kiistänyt tämän ja pitänyt etäisyyttä kryptoteollisuuteen sen kiihtyessä yli kymmenen vuotta sen jälkeen, kun Satoshi Nakamoto julkaisi nyt legendaarisen Bitcoin-valkopaperin vuonna 2009.

Kuten tämä kirjoittaja haluaa kuitenkin huomauttaa, kuka tahansa, joka tarkastaa valkoisen paperin alaviitteet, näkee välittömästi räikeän kuvion: viisi kahdeksasta viittauksesta on päivätty 90-luvulla. Julkaisuvuodeltaan vanhin viittaus oli vuodelta 1957, ja vuosiluvultaan viimeisin julkaisu oli vuodelta 2002. Szabo valmistui Washingtonin yliopistosta vuonna 1989 ja suoritti lakitutkinnon pari vuotta myöhemmin. Tässä on jossain vähimmäiskorrelaatio, mitä tulee viittauspäivämäärien ja Szabon omien tutkimusjaksojen läheisyyteen.

Kummallista kyllä, samassa aiemmin mainitussa älykkäitä sopimuksia käsittelevässä tutkimuspaperissa Szabo totesi:

”Vastoin yleistä viisautta, hämäryys on usein kriittinen tekijä turvallisuuden kannalta.”

Nämä kaikki ovat nyt aihetodisteita ja parhaimmillaan hypoteettisia, ja silti ajatus on pohtimisen arvoinen.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/12/elon-musk-theorizes-who-satoshi-nakamoto-really-is