El Salvadorin presidentti kertoo maan Bitcoin suunnitelmista

El Salvadorin presidentti kertoo maan Bitcoin suunnitelmista

Presidentti Nayib Bukele ilmoitti Twitterissä, että työ on aloitettu infrastruktuurin kehittämiseksi Bitcoinin käyttöönoton tukemiseksi maassa syyskuusta alkaen.

Chivo Wallet App tukemaan Bitcoinin käyttöönottoa

El Salvadorin presidentti Nayib Bukele mainitsi tarkkaan laaditussa Twitter-ketjussa merkittäviä yksityiskohtia maan infrastruktuurin käyttöönotosta, joka on suunniteltu syyskuun 7. päiväksi, jolloin Bitcoinista tulee virallinen laillinen maksuväline maassa. Hän selitti, että ihmiset voivat käydä kauppaa joko Bitcoinilla tai dollareilla yksinkertaisen lompakkosovelluksen nimeltä Chivo kautta, jonka kuka tahansa voi ladata. Sovelluksen lataaville kansalaisille lahjoitetaan myös 30 dollarin arvosta Bitcoinia, jotta he pääsevät alkuun.

Sovellus auttaa heitä lisäksi luomaan ja toteuttamaan pienyritystoimintaa sekä lähettämään ja vastaanottamaan rahalähetyksiä maksamatta senttiäkään välittäjäosapuolille tai välittäjille. Ulkomailla asuvat salvadorilaiset voivat myös käyttää sovellusta lähettääkseen rahaa, joko Bitcoinina tai dollareina, välittömästi El Salvadorissa asuville sukulaisilleen. Lopuksi asukkailla on mahdollisuus vaihtaa krypto rahansa fiat-rahaksi heti sovelluksen käyttöönoton jälkeen.

Lisäinfrastruktuuri sujuvaa toteutusta varten

Sovelluksen lisäksi presidentti hahmotteli myös pankkiautomaattien ja 50 konttorin perustamista, jotka mahdollistavat Bitcoinin muuntamisen dollareiksi 7. syyskuuta alkaen. Kansalaiset voivat pitää Bitcoinit halutessaan hallussaan ja nostaa helposti käteistä mistä tahansa näistä automaateista. Eri puolille maata perustettavat 50 haarakonttoria opastavat kansalaisia lompakon ja pankkiautomaattien käytössä sekä helpottavat nostoja ja talletuksia ympäri vuorokauden.

Bitcoin ei ole pakollinen, mutta siihen kannustetaan

El Salvadorin käänteentekevä päätös on saanut osansa kritiikistä. Maailmanpankin kieltäydyttyä avustamasta maan pyrkimyksiä Bitcoinin käyttöönotossa presidentti Bukele on määrännyt, että kansalaisten ei ole pakko käyttää kryptoa. Hän on kuitenkin maininnut ilmoituksessaan krypton käyttöönoton hyvät puolet, kuten provisiopalkkioiden nollapalkkiot, ei odotusaikaa, helppo rahansiirto jne.

Kriitikoille osoittaen Bukele kommentoi twiitissään,

”Jotkut uskovat mieluummin varkaita, jotka eivät ole tehneet muuta kuin ryöstäneet maamme, tuhonneet sen ja maksaneet kansamme murhaamisesta. Toiset päättävät uskoa hallitusta. Mutta lopulta kaikki tajuavat todellisuuden 7. syyskuuta.”

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/el-salvador-president-announces-plans-of-country-s-bitcoin-adoption