El Salvador rakentaa Bitcoin-kaupungin lähelle tulivuorta

El Salvador rakentaa Bitcoin-kaupungin lähelle tulivuorta
El Salvadorin presidentti Nayib Bukele

El Salvador, joka on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa maa, joka on ottanut Bitcoinin lailliseksi valuutaksi. El Salvador aikoo rakentaa meren rannalle ”Bitcoin Cityn” tulivuoren juurelle.

Tulivuoren voimalla toimiva Bitcoin kaupunki

El Salvadorin Bitcoinia rakastava presidentti Nayib Bukele on ilmoittanut La Libertadin kaupungissa järjestetyssä tilaisuudessa, että ”Bitcoin City” perustetaan lähelle Conchagua-tulivuorta, joka sijaitsee El Salvadorin kaakkoispuolella Fonsecanlahdella. Tarkoituksena on hyödyntää geotermistä energiaa kaupungin ja Bitcoin-louhinnan valtavien sähkötarpeiden tyydyttämiseksi. Lisäksi ensimmäisten raporttien mukaan hallitus tarjoaa maata ja infrastruktuuria houkutellakseen keksijöitä uuteen kaupunkiin. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun maa tutkii geotermistä energiaa. Itse asiassa Tecapa-tulivuoren vieressä sijaitsevassa geotermisessä voimalassa on jo käynnissä Bitcoin-louhinnan pilottitoiminta.

Bukele teki ilmoituksen ”Feel The Bit 2021” -tapahtumassa ja totesi lisäksi, että hanke rahoitetaan 1 miljardilla dollarilla, joka kerätään Bitcoin-taustaisilla joukkovelkakirjalainoilla. Hallitus ei kuitenkaan aio sijoittaa kaikkia varoja kaupungin infrastruktuuriin. Sen sijaan loput sijoitetaan takaisin Bitcoiniin.

Veroton alue

Lisätietoja Bitcoin Citystä paljastettiin presidentin kanslian lehdistötiedotteella. Siinä paljastettiin, että kaupunki tulee sisältämään asuin- ja kaupallisia alueita, palveluja, viihdettä, ravintoloita, lentokentän, sataman ja junaradan. Lisäksi kaupunki pyrkii luopumaan tuloverosta, kiinteistöverosta, hankintaverosta ja kaupungin verosta ja pitämään kiinni vain arvonlisäverosta, jolla maksetaan joukkovelkakirjalainoja, julkista infrastruktuuria ja kaupungin ylläpitoa.

Presidentti totesi,

”Bitcoin Cityssä meillä on Bitcoin-louhintaa, maataloutta, kulttuuria ja urheilua.”

Lehdistötiedotteessa väitettiin myös, että kaikki kaupungin hiilidioksidipäästöt poistetaan. Kaupungin rakentaminen alkaa kaksi kuukautta sen jälkeen, kun se on varmistanut kaiken rahoituksen, jolloin hankkeen aloitusajankohta on joskus vuonna 2022.

El Salvador ja Bitcoin

El Salvador ja sen presidentti ovat olleet kryptouutisissa siitä lähtien, kun maa päätti ottaa BTC:n käyttöön laillisena maksuvälineenä. Lisäksi maa on jatkanut Bitcoin-ralliaan ostamalla jatkuvasti lisää. Hallituksella on tällä hetkellä hallussaan 1120 BTC:tä. BTC-sijoituksista saadut voitot on pantattu useisiin hankkeisiin, kuten eläinlääkäriaseman rakentamiseen.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/11/el-salvador-to-build-bitcoin-city-near-volcano