El Salvador ostaa 420 Bitcoinia

El Salvador ostaa 420 Bitcoinia
El Salvadorin presidentti Nayib Bukele

El Salvadorin presidentti Nayib Bukele ilmoitti Twitterissä, että maa oli lisännyt 420 BTC:tä lisää notkahduksen aikana, mikä nosti hallinnoitavien BTC:iden kokonaismäärän 1120:een.

Bitcoin-maximalistina presidentti ilmoitti ostosta Twitterin kautta ilmoittaen, että hän oli ”ostanut dipin!”. Buying the dip tarkoittaa markkinoilla vallitsevan laskusuhdanteen hyödyntämistä, omaisuuserän ostamista hinnan ollessa alhaalla ja voiton saamista hinnan noustua.

El Salvadorin presidentti paljasti, että maa oli ostanut 420 Bitcoinia lisää, mitä lukua pidetään nyökkäyksenä meemikulttuurille.

”Odotus oli pitkä, mutta sen arvoista. Ostimme juuri dipissä! 420 uutta #Bitcoinia”

Oston myötä El Salvadorilla on nyt hallinnassaan 1120 BTC:tä ja se aikoo lisätä niitä lähitulevaisuudessa.

Sijoitus jo kannattava

Vaikka hallituksen lompakkoa ei ole mahdollista tarkastaa, jos lähteitä on uskominen, niin investointi on jo tuottanut voittoa, sillä tuskin muutama tunti sen jälkeen, kun hän oli ilmoittanut investoinnista, presidentti otti Twitterin jälleen puhuakseen investoinnin tuotosta toteamalla,

”Teemme jo voittoa juuri ostamastamme #bitcoinista”.

Jos voitot pitävät paikkansa, Bukele on ajoittanut sijoituksensa täydellisesti, ostamalla käytännössä dipin dipin. Lisäksi Bukele paljasti, että Bitcoin-rahaston tilien uudelleentasapainottamisen vuoksi hän voi tehdä käteisvaroja dollareina, kun Bitcoinin hinta nousee.

Tilien uudelleentasapainottaminen on antanut El Salvadorille ja Bukelelle mahdollisuuden hyötyä, sillä se on rahoittanut julkisia hankkeita nousevien hintojen avulla. Yksi esimerkki tästä on ilmoitus eläinlääketieteellisen sairaalan rakentamisesta, joka rahoitetaan kokonaan Bitcoin Trustin tuottamilla voitoilla.

1120 BTC hallinnoitavana

Autoritaarisista taipumuksistaan huolimatta El Salvadorin presidentti on erittäin suosittu hahmo Bitcoin-yhteisössä. Bitcoin-maximalistit, kuten Michael Saylor, mainitsevat hänet usein, ja hänen suosionsa on 80 prosenttia.

Merkittävä osa El Salvadorin väestöstä ei kuitenkaan ole aivan tyytyväinen Bitcoinin hyväksymiseen lailliseksi maksuvälineeksi, sillä se kuvailee siirtoa ”epäviisaaksi”, ja maan Bitcoin-politiikan täytäntöönpanon kiireellisyys herätti useita protesteja.

Kaikesta tästä ja yli 11 miljoonan dollarin tappiosta huolimatta El Salvadorin BTC-lompakko on kuitenkin tehnyt 5 miljoonan dollarin voiton Bitcoinin uuden ennätyskorkeuden ansiosta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun El Salvador on ostanut laskumarkkinassa. Syyskuussa 2021 maa oli ostanut 150 BTC:tä lisää, mikä nosti hallinnoitavien BTC:iden kokonaismäärän 700:aan.

Tätä ennen El Salvador oli ostanut 550 BTC useissa erillisissä ostokierroksissa. Lisäksi Bukele on omaksunut aggressiivisen lähestymistavan Bitcoiniin ja ostaa niitä säännöllisesti aina, kun hinta laskee.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source:  https://cryptodaily.co.uk/2021/10/El-Salvador-Buys-The-Dip-Adds-420-More-Bitcoins