El Salvador kohtaa median hyökkäyksen ennen Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi tekemistä

El Salvador kohtaa median hyökkäyksen ennen Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi tekemistä

Kaikkivaltias mediakoneisto käynnistyi todennäköisesti heti, kun El Salvadorin presidentti Bukele ilmoitti, että El Salvador aikoo hyväksyä Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi. Pystyvätkö El Salvador ja sen nuori presidentti vastustamaan median hyökkäystä ja sen takana olevia jättimäisiä voimia?

Lähde: Recinos/AFP – Copywrite Marvin Recinos/AFP

Pieni maa on menossa vastavirtaan, uhmaa järjestelmää ja vetää puoleensa muun muassa Kansainvälisen valuuttarahaston vihat.

Maailma katsoo ja odottaa, kun syyskuun 7. päivä lähestyy. Pieni El Salvador päättää, miten sen oman rahoitusjärjestelmän pitäisi toimia.

Maailman tiedotusvälineet ryhtyvät toimiin. Yllä olevan kaltaiset kuvat antavat täydellisen kuvan vastenmielisyydestä ja epäluottamuksesta. Tämä lisää tulta niiden vatsaan, joille jatkuvasti kerrotaan, kuinka Bitcoinia ja kaikkia muita kryptovaluuttoja käyttävät oikeastaan vain huijarit ja rahanpesijät.

Miten El Salvador kehtaa päättää käyttää muuta kuin Yhdysvaltain dollaria. Järjestelmä, joka taloustieteilijä Steve Hanken mukaan toimii täydellisesti. Taloustieteilijä antaa myös painoarvoa Western Unionille ja Money Gramille ja toteaa, että niiden avulla rahalähetysten lähettäminen on halvempaa kuin Bitcoinilla.

Olipa asia näin tai ei, molemmat yritykset ovat imeneet köyhät Latinalaisen Amerikan ihmiset kuiviin jo vuosien ajan kauhistuttavan epäoikeudenmukaisella maksujärjestelmällä. Bitcoin ei päätä maksuista, vaan markkinat päättävät, ja joka tapauksessa on olemassa paljon kilpailukykyisempiä tapoja käyttää kryptoa arvon lähettämiseen rajojen yli.

Lehdistöstä näemme, kuinka paljon El Salvadorin kansa ei halua Bitcoinia maahansa. Tämän vahvistamiseksi on tehty kyselytutkimuksia. Euronewsin artikkelin mukaan hyvin pienessä UCA-kyselyssä todettiin, että seitsemän kymmenestä elsalvadorilaisesta on sitä mieltä, että Bitcoin-laki pitäisi kumota.

On kuitenkin varsin valaisevaa nähdä, että saman kyselyn mukaan 7 ihmistä 10:stä ei ”täysin” ymmärrä, mikä Bitcoin on, ja vain 4,8 prosenttia voisi tunnistaa Bitcoinin kryptovaluutaksi.

Mediakoneisto tarttuu tämänkaltaisiin naurettaviin kyselyihin. Raha, joka tarvitaan tällaisia asioita korostavien juttujen maksamiseen, on kuin leivänmuruja lehdistökoneen ratissa istuville voimille.

Epäilemättä tarinat voimistuvat sen jälkeen, kun Bitcoinista tulee huomenna laillinen maksuväline El Salvadorissa. Jopa valtavassa osassa krypto-uutisalustoja painetaan orjallisesti El Salvadorin vastaisia juttuja, joissa ei ole juurikaan tilaa vasta-argumenteille.

Bukelella on edessään pitkä ja vaikea taistelu, ja kun otetaan huomioon Yhdysvaltojen ja länsimaiden sekaantuminen Latinalaisen Amerikan maihin vuosikymmenien ajan, hänen tielleen asetetaan lähes ylitsepääsemättömiä esteitä.

Monet ihmiset kuitenkin kannustavat tätä rohkeaa miestä ja hänen johtamaansa köyhtynyttä maata. Bitcoinin käyttöönotossa on todellakin monia ongelmia, vaikka kaikki negatiivinen lehdistö jätettäisiinkin syrjään, mutta loppujen lopuksi tavoitteena on, että maa voi itse valita oman rahallisen kohtalonsa, vapaana kiusaajapojista, jotka pyörittävät nykyistä velkapohjaista fiat-ponzi-järjestelmää, jota me virheellisesti kutsumme rahaksi.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/09/El-Salvador-media-onslaught-prior-making-Bitcoin-legal-tender