El Salvador isännöi 44 maan Bitcoin-kokousta

El Salvador isännöi 44 maan Bitcoin-kokousta
El Salvadorin presidentti Nayib Bukele

Presidentti Nayib Bukkele on ilmoittanut, että 44 maan finanssiviranomaiset kokoontuvat tänä maanantaina El Salvadorissa keskustelemaan Bitcoinista ja muista siihen liittyvistä asioista.

El Salvadorin Presidentti ilmoittaa Bitcoin-kokouksesta

Hänen Twitter-ilmoituksensa mukaan 32 keskuspankkia ja 12 finanssiviranomaista kokoontuvat keskustelemaan taloudellisesta osallisuudesta, digitaalisesta taloudesta, pankkitoiminnasta pankkipalveluiden ulkopuolella oleville, El Salvadorin Bitcoinin käyttöönotosta ja sen hyödyistä maassa.

Huomionarvoisia kokoukseen osallistuvia keskuspankkeja ja rahoitusviranomaisia ovat São Tomé ja Príncipen keskuspankki, Paraguayn keskuspankki, Angolan keskuspankki, Ghanan keskuspankki, Namibian keskuspankki, Ugandan keskuspankki, Guinean tasavallan keskuspankki, Madagaskarin keskuspankki, Haitin tasavallan keskuspankki, ja Burundin tasavallan pankki, Eswatinin keskuspankki ja sen valtiovarainministeriö, Jordanian keskuspankki, Gambian keskuspankki, Hondurasin kansallinen pankki- ja vakuutuskomitea, Madagaskarin valtiovarain- ja budjettiministeriön valtiovarainhallinnon pääosasto ja Malediivien rahaviranomainen.

Mukana ovat myös Ruandan keskuspankki, Nepal Rastra Bank, Sacco Societies Regulatory Authority (SASRA), Kenia, Pakistanin valtionpankki, Costa Rican rahoituslaitosten valvontaviranomainen, Ecuadorin kansan- ja solidaarisuustalouden valvontaviranomainen ja El Salvadorin keskuspankki.

Tuleeko Bitcoin:n käyttöönotto lisääntymään?

El Salvador on ollut Bitcoinin käyttöönoton edelläkävijä, varsinkin kun siitä tuli virallisesti ensimmäinen maa, joka hyväksyi BTC:n lailliseksi maksuvälineeksi vuonna 2021. Paitsi, että maan presidentti on jatkuvasti ostanut lisää joka tilaisuudessa vahvistaakseen Bitcoin-varantojaan. Bitcoin-myönteinen politiikka on myös suosinut maan matkailumarkkinoita, sillä ulkomaisia sijoittajia virtasi tänne viime vuonna sankoin joukoin.

Sittemmin muut maat, erityisesti sellaiset, joissa on enemmistönä pankkitoimintaa käyttämätön väestö, ovat olleet ajatuksella, että krypto olisi laillinen maksuväline siirtyäkseen pois siirtomaavaluuttamekanismeista. Keski-Afrikan tasavallasta (CAR) tuli hiljattain toinen maa, joka laillisti Bitcoinin. Toinen Keski-Amerikan valtio, Panama, harkitsee myös vakavasti Bitcoinin laillistamista inflaation vaikutusten voittamiseksi. Jos sen presidentti allekirjoittaa hiljattain esitellyn Bitcoin-lakiehdotuksen laiksi, Panamasta tulee kolmas maa, joka hyväksyy BTC:n lailliseksi maksuvälineeksi, vain kuukausi Keski-Afrikan jälkeen. Kaikkien näiden eri maiden yhtyminen El Salvadorissa voisi avata keskustelureittejä Bitcoinin ottamisen eduista laillisena valuuttana.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/05/el-salvador-to-host-44-countries-for-bitcoin-discussion