Edward Snowden kutsuu CBDC:tä ”kryptovaluutan perversioksi”

Edward Snowden kutsuu CBDC:tä ”kryptovaluutan perversioksi”
Edward Snowden Lähde: wikimedia.org

Ilmiantaja ja yksityisyydensuojan puolestapuhuja Edward Snowden kirjoitti vihamielisen kirjoituksen keskuspankkien digitaalisista valuutoista (CBDC). Snowden arvosteli CBDC-järjestelmiä voimakkaasti ja kutsui niitä ”uusimmaksi vaaraksi, joka on nousemassa julkiselle horisontille”.

Hän totesi myös, että ne eivät ole innovaatio vaan kryptovaluutan vääristymä ja kryptofasistinen valuutta.

CBDC:t estävät käyttäjiä omistamasta rahojaan

Vaikka keskuspankit ja poliitikot ympäri maailmaa ovat tukeneet keskuspankkien digitaalisia valuuttoja (Central Bank Digital Currencies, CBDC), useat kriitikot uskovat, että ne eivät eroa mitenkään keskitetyistä tietokannoista. Snowden, entinen Central Intelligence Agencyn (CIA) ja National Security Agencyn (NSA) alihankkija, julkaisi lauantaina artikkelinsa, jossa hän kertoo, mitä mieltä hän on CBDC:istä.

Hajautettujen kryptovarojen, ei CBDC:iden, kannattaja

Artikkelissa puhuttiin siitä, mitä Snowdenin mielestä CBDC:t tuovat yhteiskunnalle. Vaikka Snowden on hajautettujen varojen ja kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin, Ethereumin ja muiden, fani, hän ei ole samaa mieltä CBDC:istä, mikä korostaa hänen huolestuneisuuttaan teknologian käyttöönoton suhteen.

Snowden korosti, että hänen mielestään CBDC:t eivät ole digitaalinen dollari, toisin kuin useimmat lähteet haluavat uskotella. Hän kirjoitti artikkelissa,

”Kerron teille, mitä CBDC EI ole – se EI ole, kuten Wikipedia saattaa kertoa, digitaalinen dollari. Loppujen lopuksi useimmat dollarit ovat jo digitaalisia, eivätkä ne ole olemassa lompakossasi vaan pankin tietokannassa olevana merkintänä, jota pyydetään ja esitetään uskollisesti puhelimesi lasin alla. Keskuspankin digitaalinen valuutta ei myöskään ole kryptovaluutan valtiotason omaksuminen – ei ainakaan kryptovaluutan sellaisena kuin melko lailla kaikki sitä tällä hetkellä käyttävät ihmiset maailmassa sen ymmärtävät.”

Käyttäjiltä evätään omaisuuden omistusoikeus

Snowden kuvaili kryptovaluuttoja edelleen kryptovaluuttojen perversioksi, joka on nimenomaisesti suunniteltu kieltämään käyttäjiltä perusomistusoikeus rahoihinsa ja tekemään valtiosta osapuolen jokaisessa transaktiossa.

”Sen sijaan CBDC on jotain lähempänä kryptovaluutan tai ainakin kryptovaluutan perusperiaatteiden ja -protokollien perversiota – kryptofasistinen valuutta, vastakkaisena päivänä pääkirjoihin merkitty paha kaksonen, joka on nimenomaisesti suunniteltu kieltämään käyttäjiltään rahojensa perusomistusoikeus ja asentamaan valtio jokaisen transaktion välittäjäksi.”

Snowden päättää artikkelinsa toteamalla, että ihmiset ansaitsevat elantonsa työllään, ja kysyy Yhdysvaltain hallitukselta, Fediltä ja valtiovarainministeriöltä, pitäisikö raha keskittää valtiolle.

”Kaikista asioista, jotka voitaisiin keskittää ja kansallistaa tämän köyhän miehen elämässä, pitäisikö sen todella olla hänen rahansa?

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/edward-snowden-calls-cbdcs-perversion-of-cryptocurrency