Edward Snowden kommentoi El Salvadorin Bitcoin lakia

Edward Snowden kommentoi El Salvadorin Bitcoin lakia
Edward Snowden Lähde: wikimedia.org

El Salvador on 7. syyskuuta virallisesti hyväksynyt Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi. Tilanteen myötä yksityisyydensuoja-aktivisti ja tietoturva-asiantuntija Edward Snowden otti kantaa lain vaikutuksiin.

Edward Snowdenin mukaan Bitcoinin ($BTC) äskettäinen käyttöönotto laillisena maksuvälineenä maassa painostaisi kilpailevia kansakuntia tekemään samoin, eli hankkimaan Bitcoinia, vaikka ”vain varantovälineeksi”. Snowden selitti lisäksi, että Bitcoinin tekninen rakenne ”kannustaa massiivisesti varhaiseen käyttöönottoon” ja että ”myöhästyjät saattavat katua epäröintiä”.

Snowden otti Twitterin selittääkseen näkemyksiään asiasta:

Snowdenin twiitti oli vastaus toimittaja Aaron van Wirdumille, joka kirjoitti, että vaikka hän oli aluksi epäileväinen, hän pystyi maksamaan McDonald’sin aterian Bitcoinilla, ja liike antoi hänelle nopeasti QR-koodin, joka linkittyi suoraan Lightning Network -laskuun Bitcoin-maksujen käsittelyyn erikoistuneen OpenNoden kautta. Myös Dunkin Donutsin ja Starbucksin kaltaisten kauppiaiden on raportoitu hyväksyvän Bitcoinin myymälöissään, ja yhä useammat myymälät tulevat lain täytäntöönpanon jälkeen kehittämään omia integraatioitaan.

El Salvadorin Bitcoin-laki otettiin käyttöön 7. syyskuuta, jolloin BTC:stä tuli virallinen kansallinen valuutta Yhdysvaltain dollarin rinnalla, joka on ollut kansallinen valuutta vuodesta 2001 lähtien ja joka korvasi tehokkaasti nyt jo poistuneen Salvadorin colónin Francisco Floresin presidenttikaudella.

Nayib Bukele, Salvadorin nykyinen presidentti, on tunnettu Bitcoinin tukijana, ja hän jätti ja edisti lakiehdotusta ensimmäisen kerran aiemmin tämän vuoden kesäkuussa ja hyväksyi sen laiksi useiden asiaa käsitelleiden kongressin istuntojen jälkeen. Tällä viikolla Bukele paljasti, että El Salvadorin hallitus on ostanut 150 BTC:tä lisää, jolloin maan Bitcoin-omistukset ovat yhteensä 550 BTC:tä.

El Salvadorin hallitus on myös lanseerannut Chivo Walletin, sen virallisen Bitcoin- ja USD-lompakon, joka palvelisi El Salvadorin kansalaisten provisiovapaita rahansiirtoja ja rahanvaihtoa. Lompakko on nyt integroitu Google Payn kanssa. Sovellus nousi äskettäin myös Applen App Storessa maan talouskategorian #1-paikalle.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/09/Edward-Snowden-Weighs-In-On-El-Salvador-Bitcoin-Law