Dallasin keskuspankki suhtautuu myönteisesti Yhdysvaltain CBDC:hen

Dallasin keskuspankki suhtautuu myönteisesti Yhdysvaltain CBDC:hen
Kuva: Dallasin keskuspankki Wikipedia CC lisenssi https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Dallasin keskuspankin pääjohtaja Robert Kaplan totesi uskovansa että Yhdysvaltain keskuspankki laskee lopulta liikkeeseen oman digitaalisen valuuttansa. Hän uskoo että tämä on viimeinen vaihe maksujärjestelmän digitalisoinnissa.

Kaplanin mukaan keskuspankki työskentelee aktiivisesti tämän asian parissa,

”Voisin kuvitella, että tämä tapahtuu tulevina vuosina – Fed työskentelee nyt aktiivisesti sen parissa – ja näen syitä, miksi sitä lopulta kehitetään; Kiina tekee jo omaa kokeiluaan sen parissa”. Fed on ”kaukana” päätöksen tekemisestä ja tutkii parhaillaan asioita, mukaan lukien mahdolliset vaikutukset pankkeihin.”

Spektrin toinen puoli

Siinä missä Robert Kaplan suhtautuu myönteisesti keskuspankkiin ja kryptovaluuttamarkkinoihin, Minneapolisin keskuspankin pääjohtaja Neel Kashkari on eri mieltä kryptomarkkinoista. Kashkari totesi, ettei hän usko, että maailman suurimmalla ja suosituimmalla kryptovaluutalla on todellisia käyttötapauksia, ja viittasi digitaalisten varojen alaan, joka on altis hypeille ja petoksille.

Puhuessaan Pacific Northwest Economic Regional Annual Summit -tapahtumassa Kashkari totesi: ”Kryptovaluutta on 95-prosenttisesti petosta, hypeä, melua ja sekaannusta”.

Vaikka kryptovaluutat ovat saaneet kuluvan vuoden aikana merkittävää vetovoimaa, sitä pidetään edelleen perinteisiin markkinoihin verrattuna erittäin spekulatiivisena ja riskialttiina omaisuuseränä.

Näkemyksiä rahapoliittisista suunnitelmista

Kashkari tarjosi myös näkemyksiään rahapoliittisista suunnitelmista ja totesi, että hän näkee työmarkkinoilla edelleen merkittävää löysyyttä. Hän ehdotti, että hänen on ehkä nähtävä lisää vahvoja työpaikkaraportteja, ennen kuin hän kannattaa 120 miljardin dollarin kuukausittaisten valtion- ja asuntolainavakuudellisten arvopapereiden ostojen vähentämistä.

Minneapolisin keskuspankin pääjohtajan kommentit saavat etusijan, koska ne tulevat aikana, jolloin yhä enemmän keskustelua käydään siitä, milloin Covid-ajan majoitusten vetäminen takaisin, kun talous yrittää toipua pandemian vaikutuksista. Kashkari uskoo, että olisi järkevää vähentää joukkolainojen ostoja vuoden loppuun mennessä, jos työmarkkinat ovat suotuisat.

Yhdysvallat loi heinäkuussa 943 000 työpaikkaa, mikä osoitti, että talouden elpyminen oli pääsemässä vauhtiin huolimatta Covid-viruksen Delta-varianttiin liittyvistä merkittävistä huolenaiheista.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/feds-kaplan-see-reasons-us-central-bank-digital-currency