Coinbasea vastaan nostettu ryhmäkanne

Coinbasea vastaan nostettu ryhmäkanne

Coinbase, johtava kryptovaluutan vaihtopalvelu, joka listautui pörssiin aiemmin tänä vuonna, on Portnoy Law Firm -yhtiön nostaman kanteen kohteena.

Kanteessa väitetään, että Coinbasen rekisteröinti-ilmoitus ja sen äskettäisen listautumisannin esitteen dokumentaatio olivat ”harhaanjohtavia” ja aiheuttivat siten merkittäviä vahinkoja sijoittajille, jotka tukivat $COINia sen debytoidessa Nasdaqissa aiemmin tänä vuonna.

Kanteen pääväitteet on esitetty yksityiskohtaisesti tässä Portnoy Law Firm -yhtiön perustajaosakkaan Lesley F. Portnoyn (Esq.) lehdistötiedotteessa:

”Tässä kanteessa väitetään, että Coinbasen tarjouksen toteuttamiseen käytetty rekisteröinti-ilmoitus ja esite olivat harhaanjohtavia ja vääriä ja että niissä ei ilmoitettu, että tarjouksen ajankohtana: (1) Coinbase tarvitsi huomattavan käteissijoituksen; (2) Coinbase oli altis palvelutasohäiriöille, joita oli yhä todennäköisempää esiintyä, kun Coinbase skaalasi palveluitaan suuremmalle käyttäjäkunnalle; ja (3) Coinbasen liiketoimintaa, toimintaa ja tulevaisuudennäkymiä koskevilta myönteisiltä lausunnoilta puuttui kohtuullinen perusta ja/tai ne olivat olennaisesti harhaanjohtavia […]”.”

Tämä tarkoittaa sitä, että Coinbase on joko liioitellut tai esittänyt väärin väitteitä omasta taloudellisesta terveydentilastaan yrittäessään markkinoida alustansa skaalautuvuutta myyntiargumenttina ajoissa lanseerauksen yhteydessä. Coinbasen arvostus sen listautumisannin aikaan oli 100 miljardia dollaria, ja Nasdaqin ja Goldman Sachsin vertailuhinnoittelun perusteella vähimmäisarvostukseksi arvioitiin 66,5 miljardia dollaria.

Portnoyn mukaan Coinbase ”kumosi 17. toukokuuta tänä vuonna julkaistussa tarjousmateriaalissa antamansa vakuutukset”. Aiemmassa esityksessä todettiin, että kryptofirman nykyiset käteisvarat riittävät ilmoitusten kautta ”pääoman hankkimiseen vaihtovelkakirjalainamyynnin muodossa”. Tämän jälkeen oikeusjutussa esitettiin yksityiskohtaisesti Coinbasen ilmoitus, jossa paljastettiin ”teknisiä ongelmia, joita käyttäjät kokivat sen alustalla”, joihin sisältyi viivästyksiä, jotka johtuivat väitetystä verkon ruuhkautumisesta, joka vaikeutti kotiutuksia ja konversioita Coinbase-alustalla. Näiden vaikeuksien katsottiin johtaneen väärän tiedon antamiseen, mikä johti vahingonkorvauksiin.

Kanteessa väitetään lisäksi, että merkittävät vahingot johtuivat Coinbaselle väitetystä virheellisestä esittämisestä. Portnoy Law sanoo, että nämä merkittävien vahinkojen ja menetysten tapaukset olisi voitu estää, jos Coinbase olisi toimittanut rekisteröinti-ilmoituksessaan ja esitteessään läpinäkyvää dokumentaatiota taloudellisesta asemastaan sekä kryptopörssin/kaupankäyntialustansa yleisestä suorituskyvystä.

$COINin hinta on lanseerauksensa jälkeen laskenut jatkuvasti, ja se on menettänyt 90 päivän aikana vähintään 42 prosenttia alkuperäisestä arvostaan. Lehdistöhetkellä $COINin kurssi on 244,36 (Nasdaq:COIN). Kanteen määräaika on 20. syyskuuta 2021.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/Coinbase-Faces-Class-Action-Lawsuit