Coinbase vastaa kryptovaluuttoihin liittyvien sisäpiirikauppaepäilyjen syytöksiin

Coinbase vastaa kryptovaluuttoihin liittyvien sisäpiirikauppaepäilyjen syytöksiin

Kryptovaluuttapörssi Coinbase jätti amicus-kirjelmän entisen työntekijänsä, Ishan Wahin, tapauksessa, joka koskee sisäpiirikauppaa. DOJ syytti Wahia ja tämän veljeä sisäpiirikaupasta. Wahin ja hänen veljensä ovat myöntäneet syyllisyytensä syytteisiin.

Tapaus on myös SEC:n siviilikanteen kohteena arvopaperihuijauksesta liittyen uusien token-listausten vuotamiseen Coinbaseen. Vaikka entinen Coinbase-työntekijä myönsi syyllisyytensä, hän kiisti SEC:n väitteen arvopaperihuijauksesta ja väitti, että kyseiset tokenit eivät olleet arvopapereita. Wahi vaati kanteen hylkäämistä.

Coinbasen pääjuristi Paul Grewal ilmoitti kirjelmän jättämisestä tukien ”väärin perusteltua kantaa”.

Kirjelmässään Coinbase sanoi, että sen listatut digitaaliset varat eivät ole arvopapereita, mutta jos SEC antaisi asianmukaiset säännöt ja ohjeet, se haluaisi listata arvopapereita. Coinbase kuitenkin sanoi, että SEC ei ole halukas käsittelemään asiaa asianmukaisesti.

Grewal sanoi Twitterissä:

Coinbase ei listaa arvopapereita, mutta haluaisi. Me jopa pyysimme SEC:ltä sääntöjen laatimista tästä asiasta viime vuonna. Esitimme 50 kysymystä, joihin olisi vastattava, jotta voisimme listata arvopapereita – emme ole saaneet vastauksia yhteenkään niistä.

Coinbasen kirjelmä sanoo:

SEC:n kanne perustuu virheelliseen oletukseen siitä, että sen kanteessa mainitut seitsemän Coinbase-listattua omaisuutta ovat ”arvopapereita”. Mutta Coinbase ei listaa mitään arvopapereita alustallaan.

Se lisää:

SEC olettaa, että digitaaliset varat ovat arvopapereita, koska ne ovat ”sijoitussopimuksia”, mutta omaisuudella ei ole kumpaakaan tärkeää piirrettä tästä lainkohdasta: ne eivät ole sopimuksia eivätkä sijoituksia.

CoinDeskin raporttien mukaan Coinbasein kirjallinen lausunto ei ole tarkoitettu tukemaan Wahiä, vaan pikemminkin yritys estää SEC:n puuttuminen asiaan, joka tulisi käsitellä rikosoikeudellisena asiana.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2023/03/coinbase-files-amicus-brief-in-insider-trading-case