Coinbase ostaa johdannaispörssi FairX:n

Coinbase ostaa johdannaispörssi FairX:n

Coinbase on virallisesti tulossa kryptojohdannaismarkkinoille, ja CFTC:n sääntelemän johdannaispörssin FairX:n strateginen hankinta on sen ensimmäinen merkittävä askel. Kryptofutuurien ja -optioiden kaupankäynti alustalla on jo kehitteillä ja niitä valmistellaan lisensointia varten.

Coinbasen mukaan yritysosto on ”tärkeä askel Coinbasen tiellä tarjota kryptojohdannaisia yksityis- ja institutionaalisille asiakkaille Yhdysvalloissa”. Siirto tulee samaan aikaan, kun FTX.US ja Crypto.com, Coinbasen tärkeimmät kilpailijat Yhdysvalloissa, ovat tehneet vastaavia investointeja. Kraken, toinen yhdysvaltalainen pörssi, on jo läsnä johdannaismarkkinoilla.

”Kun krypto kypsyy omaisuusluokkana ja maailman kehittyneimmät sijoittajat syventävät matkaansa kryptotalouteen, terveet, hyvin säännellyt johdannaismarkkinat ovat kriittiset pitkän aikavälin menestyksen kannalta.”

Coinbase totesi blogi-ilmoituksessa.

Johdannaiset ovat rahoitusvälineitä, jotka saavat arvonsa kohde-etuudesta, kuten kryptovaluutasta, fiat-valuutasta tai hyödykkeistä. Kauppiaat voivat lyödä vetoa kohde-etuuden tulevasta hinnasta joko spekuloinnin muodossa tai riskien suojausmenetelmänä. Johdannaismarkkinoilla on yleensä saatavilla kahdenlaisia johdannaissopimuksia. Optiot antavat ostajille oikeuden ostaa tai myydä kohde-etuuden tiettyyn hintaan, mutta eivät pakota heitä tekemään niin. Futuurit taas edellyttävät, että kauppa on tehtävä sopimuksen määrättynä päättymispäivänä. Yksinkertaisesti sanottuna futuurisopimukset antavat sijoittajille mahdollisuuden lukita sitoumuksen, kun taas optiot antavat sijoittajille mahdollisuuden valita, toteutetaanko kauppa vai ei.

”FairX tuo Coinbaseen maailmanluokan tiimin, jolla on syvää asiantuntemusta tuotekehityksestä, markkinarakenteesta ja vaatimustenmukaisuudesta. Sen markkinajohtava pörssiteknologia ja todistettu kyky tarjota listattuja futuureja suoraviivaisessa, helposti ymmärrettävässä rakenteessa vastaa Coinbasen sitoumusta luoda oikeudenmukaisempi, helpommin lähestyttävä, tehokkaampi ja läpinäkyvämpi rahoitusjärjestelmä, jonka krypto mahdollistaa.”

Coinbase sanoi yrityskaupasta.

FairX:n asema Yhdysvaltain Commodity Futures Trading Commissionin (CFTC) hyväksymänä säänneltynä yksikkönä on keskeinen tekijä Coinbasen päätöksessä hankkia se. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää vielä ehtojen täyttämistä ja muita tarkistuksia, ja sen odotetaan toteutuvan Coinbasen ensimmäisen tilikauden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Johdannaiset ovat tuottoisa ala erityisesti ensimmäisen maailman maissa, kuten Yhdysvalloissa, toimiville pörsseille. CoinMarketCapin tuoreiden toimialatietojen mukaan keskimääräinen johdannaisvolyymi ylittää spot-volyymin vähintään kolminkertaisesti 24 tunnin enimmäismäärän, ja Binance edustaa merkittävää jalansijaa markkinoilla yli 53,2 miljardin dollarin päivittäisellä volyymilla.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/01/coinbase-acquires-derivatives-exchange-fairx