Circle SEC:n tutkinnan kohteena

Circle SEC:n tutkinnan kohteena

Circle paljasti äskettäin, että se on Yhdysvaltain arvopaperimarkkinaviranomaisen (US Securities and Exchanges Commission) tutkinnan kohteena, sillä tämä antoi sille haasteen heinäkuussa.

Circle Yield tutkintaan?

Tutkinta aloitettiin virallisesti heinäkuussa, kuukausi sen jälkeen, kun Circle alkoi tarjota korkeakorkoista tuottotuotettaan, Circle Yieldiä, yritysten USDC-omistajille kehuskellen samalla Bermudan lisensseillä. SEC:n verkkosivustolla julkaistun viranomaisilmoituksen mukaan SEC haastoi USDC:n liikkeeseenlaskijan luovuttamaan ohjelmiin, tarjouksiin ja toimintaan liittyviä asiakirjoja.

Circle päättänyt mennä pörssiin

Circle julkisti haasteen ensimmäisenä 6. elokuuta, kun se pyrki listautumaan SPAC:n (Special Purpose Acquisition Vehicle) kautta, ja sanoi,

”Heinäkuussa 2021 saimme SEC:n täytäntöönpano-osastolta tutkintahaasteen, jossa pyydetään asiakirjoja ja tietoja tietyistä omistuksistamme, asiakasohjelmistamme ja toiminnoistamme. Teemme täyttä yhteistyötä tässä tutkimuksessa.”

Circle ei kuitenkaan valottanut tarkemmin tutkinnan pääkohtaa. Esteistä huolimatta yritys jatkaa suunnitelmiaan tulla liittovaltion rekisteröimäksi pankiksi.

Maanantaina Circle julkisti toisen maanantaina 4. lokakuuta tehdyn viranomaisilmoituksen, jossa toistettiin edellinen lausunto ja paljastettiin, että SEC:n tutkinta on edelleen käynnissä. Yhtiö on myös ilmoittanut, että se suostui maksamaan SEC:lle yli 10 miljoonaa dollaria sovitellakseen syytöksiä rekisteröinnin laiminlyönnistä, jotka kohdistuvat sen silloiseen tytäryhtiöön, Poloniexiin.

Stablecoinit mikroskoopin alla

Lainsäätäjät ja sääntelyviranomaiset ovat maailmanlaajuisesti erityisen huolissaan stablecoineista, koska on aina olemassa riski, että nämä fiat-sidonnaiset varat voivat vaikuttaa negatiivisesti kansallisiin valuuttoihin. Erityisesti Yhdysvaltojen sääntelyviranomaiset ovat olleet erittäin valppaita vakaiden kolikoiden suhteen, ja Yhdysvaltojen valtiovarainministeriö seuraa alaa jo nyt erittäin tarkasti. Yhdysvaltain viranomaisille, jotka keskittyvät kryptomarkkinoiden sääntelyyn, stablecoins on ensisijainen asia.

SEC kaksinkertaistaa voimansa kritiikin keskellä

SEC on itse ottanut aktiivisemman roolin kryptomarkkinoiden sääntelyssä. Virasto on aloittanut tutkimuksia ja antanut ilmoituksia useita kryptopohjaisia yrityksiä vastaan pelkästään viime vuoden aikana. Merkittävin niistä on Ripple-oikeudenkäynti, josta on tulossa yksi markkinoiden pitkäkestoisimmista tapauksista. Se on myös herättänyt kritiikkiä useiden kryptoalan johtajien ja asiantuntijoiden taholta. Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse on huomauttanut SEC:n selkeyden puutteesta, kun taas Yhdysvaltain senaattori Pat Toomey on arvostellut SEC:n ”sääntelyä noudattamalla” -lähestymistapaa tähän tilaan.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/circle-under-sec-scrutiny-stablecoin-investigations-continue