Circle ilmoittaa suunnitelmistaan avata digitaalisen valuutan pankki Yhdysvalloissa

Circle ilmoittaa suunnitelmistaan avata digitaalisen valuutan pankki Yhdysvalloissa

Ilmoitettuaan suunnitelmistaan listautua pörssiin Circle, USDC-stablecoinin luoja, on tehnyt toisen merkittävän ilmoituksen, jossa se kertoo aikomuksestaan ryhtyä kansallisena liikepankkina toimivaksi pankiksi.

Jos ehdotus hyväksytään, ehdotettu digitaalinen valuuttapankki toimii suoraan Yhdysvaltain valtiovarainministeriön, Federal Reserven, Office of The Comptroller of the Currencyn ja Federal Deposit Insurance Corporationin valvonnassa.

Circlen toimitusjohtaja Jeremy Allaire ilmoitti Circlen suunnitelmista virallisella tiedotteella, jossa todetaan seuraavaa,

”Circle aikoo ryhtyä kansallisen liikepankin täyden reservin pankiksi, joka toimii Federal Reserven, Yhdysvaltain valtiovarainministeriön, OCC:n ja FDIC:n valvonnassa ja riskienhallintavaatimusten alaisena. Uskomme, että digitaalisen valuutan teknologiaan perustuva täysreservipankkitoiminta voi johtaa paitsi radikaalisti tehokkaampaan, myös turvallisempaan ja joustavampaan rahoitusjärjestelmään.”

Circlen toimitusjohtaja Jeremy Allaire

Circle sai S-4-ilmoituksen SEC:lle valmiiksi 6. elokuuta ja teki virallisen ilmoituksen 9. elokuuta. Yhtiö totesi S-4-ilmoituksessaan,

”Osana strategiaamme, jolla pyrimme vähentämään riippuvuuttamme kolmansista osapuolista, saatamme tulevaisuudessa harkita Yhdysvaltain kansallisen pankin toimiluvan hakemista tai arvioida kansallisen pankin ostoa. Tämä antaisi meille mahdollisuuden päästä suoraan Federal Reserve Systemiin, mikä vähentäisi transaktioiden selvityskustannuksia ja -aikaa. Jos hankkisimme kansallisen pankin, yrityskauppa edellyttäisi Federal Reserve Systemin hallintoneuvoston (Board of Governors of the Federal Reserve System, jäljempänä ”Federal Reserve”) ja Office of the Comptroller of the Currencyn (Office of the Comptroller of the Currency, jäljempänä ”OCC”) hyväksyntää Bank Holding Company Actin ja National Bank Actin nojalla.””

Mitä jos Circle:stä tulee pankki

Jos Circlestä todella tulee pankki, se olisi valtion valvonnan ja tiukempien sääntöjen ja määräysten alainen. Tällä hetkellä Circle noudattaa vain rahansiirtosäännöksiä. Kun Circle kuitenkin toimii täysivaltaisena reservipankkina, se on neljän valtion elimen valvonnan alainen: Federal Reserve, Yhdysvaltain valtiovarainministeriö, The Office of the Comptroller of the Currency (OCC) ja Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Circlea vaadittaisiin myös julkaisemaan yksityiskohtaisia tietoja varannoista, jotka olisivat paljon yksityiskohtaisempia kuin nykyiset vapaaehtoiset tiedot, joita se tällä hetkellä julkaisee. Circle teki tämän ilmoituksen vain kuukausi sen jälkeen, kun se ilmoitti menevänsä pörssiin New Yorkin pörssissä. Toimitusjohtaja Jeremy Allaire kommentoi Circlen suunnitelmia seuraavasti.

”Odotamme, että tulevina vuosina USDC:n liikkeeseenlasku kasvaa satoihin miljardeihin dollareihin, se tukee jatkossakin triljoonien dollarien arvosta matalan kitkan ja korkean luottamuksen taloudellista toimintaa ja sitä käytetään laajalti rahoituspalveluissa ja internet-kaupankäynnin sovelluksissa. Kansallisten sääntelystandardien laatiminen dollarin digitaalisia valuuttoja varten on ratkaisevan tärkeää, jotta digitaalisten valuuttojen potentiaali reaalitaloudessa voidaan hyödyntää, mukaan lukien varantojen hallintaa ja koostumusta koskevat standardit.”

Circle hallinnoi toiseksi suurinta stablecoinia

Circle hallinnoi yhdessä Coinbasen kanssa yli 2,75 miljardin dollarin arvosta USDC:tä, joka on toiseksi suurin stablecoin Tetherin jälkeen. USDC-tokenien vakuutena on yhtä paljon käteistä ja muita Yhdysvaltain dollarin määräisiä varoja, kuten joukkovelkakirjoja. Circle ei olisi ensimmäinen krypto-natiivipankki, sillä Anchorage ja Paxos ovat jo saaneet ehdollisen hyväksynnän OCC:n kansallisen pankin trust charterille. Myös Kraken ja Avanti on tunnustettu Wyomingin osavaltion lain mukaan.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/usdcs-circle-is-becoming-a-commercial-bank